Timp liberPescuitul pe apă curgătoare, tehnici și echipamente necesare pentru acest hobby

Pescuitul pe apă curgătoare, tehnici și echipamente necesare pentru acest hobby

Spre deosebire de pescuitul pe balta, pescuitul pe apa curgatoare este o experienta cu adevarat interesanta, preferata de catre majoritatea pescarilor, deoarece orice apa curgatoare reprezinta mediul natural al vietuitoarelor acvatice. Cu toate acestea, pescuitul pe ape curgatoare se realizeaza doar in locurile permise, dar mai ales in perioadele permise.

Tehnicile si echipamentele folosite pentru pescuitul pe apa curgatoare se vor alege in functie de mai multi factori. Unul dintre acesti factori este viteza de curgere a apei. Viteza este importanta pentru a decide tehnicile abordate, modul in care monturile vor fi aruncate, dar si locurile cele mai potrivite pentru obtinerea rezultatelor satisfacatoare. Este important de stiut ca in apropierea malului viteza de curgere a apei este mai mica decat cea din mijlocul acesteia.

Apele curgatoare nu sunt toate la fel, culoarea acestora, dar si transparenta apei fiind factori care le caracterizeaza, dar care influenteaza intr-o destul de mara masura pescuitul pe o apa curgatoare. Este bine de stiut ca apele curgatoare din zonele montane sunt mult mai limpezi, deoarece substratul este format din pietris, spre deosebire de apele de campie al caror substrat este format in mare parte din pamant.

Temperatura influenteaza si ea pescuitul pe o apa curgatoare. In zonele inalte, dupa cum este deja cunoscut, temperatura apei este scazuta pe tot parcursul anului, insa in zonele de campie, chiar si temperatura apelor curgatoare sufera schimbari de la un sezon la altul. Temperatura influenteaza modul de raspandire al pestilor, unele specii preferand zonele cu apa mai calda, iar altele zonele cu temperaturi scazute.

pescuitul in apa curgatoare

De asemenea, este important ca pescarii, mai ales cei incepatori care abia afla tainele acestei frumoase si relaxante activitati, sa stie faptul ca elemenete mai sus mentionate influenteaza cel mai important aspect – hrana pestilor. Zonele cele mai populate sunt acelea in care hrana este adusa de curenti adica in zonele mai apropiate de mal.

Toti acesti factori, de la viteza de curgere a apei pana la locurile in care pestii gasesc cea mai multa hrana, reprezinta un indiciu pentru pescarii care vor fi nevoiti sa isi aleaga echipamentul potrivit si sa abordeze, de asemenea, tehnicile cele mai potrivite. Mai mult decat atat, tehnicile vor fi alese si in functie de speciile vizate.

Pentru ca pestii se vor afla in locurile calme ale apei curgatoare, nu este indicat sa aruncati direct in acel loc firul, ci direct in zona mai involburata deoarece curentul va misca firul pana in zona calma fara ca pestii sa fie speriati. In privinta alegerii plumbului pentru pescuitul pe o apa curgatoare, cei mai potriviti sunt cei care au forma plata si hidrodinamica.

Iar in ceea ce priveste momeala, cea mai potrivita pentru pescuitul pe apa curgatoare este momeala vie. Chiar daca pescuitul pe o apa curgatoare pare mai dificil, este cu siguranta mult mai interesant decat pescuitul pe o balta particulara, pentru ca doar in acest fel veti intalni cu adevarat mediul natural al pestilor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.