Timp liberNodul pescăresc Albright, nodul folosit pentru legarea a două linii care au...

Nodul pescăresc Albright, nodul folosit pentru legarea a două linii care au diametre distincte

nodul albrightNodul pescaresc Albright este un nod care este folosit pentru a se lega doua linii care au diametre distincte ori sunt confectionate din materiale distincte. De asemenea, el este utilizat si pentru legarea in prelungire a unui fir textil de un monofilament pe o struna de otel, deoarece are avantajul de a fi foarte rezistent si puternic.

Pentru a face un nod pescaresc Albright, trebuie sa incepeti prin infasurarea sub forma unei bucle pe linia groasa, pe care se merge circa 20-25 de centimetri. Apoi, cele trei linii rezultate se tin intre doua degete, dupa care se indoaie linia subtire peste firele buclei.

Dupa aceea, se fac circa noua-zece astfel de infasurari foarte stransa una langa alta. Capatul firului care se infasoara se introduce prin bucla si se iese cu el exact prin acelasi loc pe unde s-a intrat. In fine, tineti cu grija linia subtire si trageti de capetele liniei groase pentru ca infasurarile sa ajunga la marginea buclei. Odata ce ati realizat acest lucru, tot ceea ce mai ramane de facut este sa strangeti tare nodul, iar acesta este gata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.