Câţiva ani după nuntă – ce nemulțumiri au bărbații faţă de soțiile lor?

0
1903
Soţ şi soţie
Soţ şi soţie

După câțiva ani de la nuntă, nu este deloc ieșit din comun să auzi: “s-a schimbat, nu mai este la fel”. Căsnicia, viața în comun este în sine o schimbare pentru ambii parteneri și deseori aceștia nu iau în calcul înaintea nunții și părțile mai puțin rozalii. Fiecare își va avea propriile nemulțumiri – este un fapt cât se poate de normal.

Partea proastă este atunci când aceste nemulțumiri nu sunt discutate calm și sunt ținute sub tăcere, sau când ele sunt exprimate sub formă de reproș sau acuzație. Nu există căsnicie perfectă, nu există soție sau soț perfecți – există doar parteneri de viață care învață să trăiască împreună rezolvându-și micile probleme.

Ce nemulțumiri au bărbații faţă de soțiile lor?

  • “La început, mi se părea cea mai grozavă fată – era independentă și mă încuraja să îmi iau timp pentru mine, să ies cu prietenii mei când o doresc. Ea singură mi-a zis că e important să continui să mă văd la fel de des cu băieții și că atunci când simt că nu vreau să stau cu ea, să-i zic. Mi se părea prea bine să fie adevărat – nu se supăra deloc dacă-i ziceam că prefer să stau în oraș sau să mă joc. Acum, nici urmă de așa ceva – face crize doar dacă întârzii o oră acasă. Iar să-i zic vinerea că prefer să mă văd cu prietenii… țin prea mult la urechile mele!”

Este adevărat – femeile acceptă inițial ca iubitul sau soțul lor să își aibă propriul timp separat; este ca o asigurare a lor că relația cu ele nu va schimba viața bărbatului dramatic. Însă…după ani, odată cu înmulțirea responsabilităților (în special după nașterea copiilor), nu mai sunt la fel de dispuse să accepte ca soțul lor să-și petreacă mult timp în afara familiei.

Relatie, Foto: scoopnest.com
Relatie, Foto: scoopnest.com
  • “Nu este vina ei neapărat – pe când ieșeam împreună, mi se părea normal și atractiv faptul că ea era o femeie modernă, căreia îi păsa de studii și carieră; nu avea deloc stofă de gospodină și nu știa să gătească decât cartofi prăjiți și ouă. Însă nu mă deranja, mai ales că mie îmi plăcea să prepar câteodată câte ceva pentru ea și ieșeam destul de des. Dar acum, după 3 ani, mă scoate din sărite. Nu strânge nimic prin casă și cel mai rău, nu gătește aproape nimic. Nu că nu se pricepe, ci refuză să o facă. Nu sunt misogin, dar parcă femeilor le plăcea să gătească pentru soții lor. Mai mult gătesc eu, deși muncesc mai mult.”

Deși un bărbat este atras de imaginea femeii moderne și inteligente, el dorește totuși în persoana soției și un pic din tradiționala gospodină. Ceea ce nu este atât de rău – cui nu îi place să vadă că persoana iubită vrea aibă grijă de tine, să-ți gătească?

  • “Nu-i mare lucru, dar câteodată îmi vine să căpiez – mereu, cu nici o singură excepție, îi ia ani întregi să se pregătească când ieșim undeva. Și mereu, mereu întârzie când trebuie să ne vedem undeva. M-a iritat de la început lucrul acesta, dar oricât îi spun, ea parcă nu aude.”

Întârzierea – marele defect al femeilor! Bărbații nu înțeleg că de obicei ele nu o fac cu rea-voință, ci pur și simplu pierd noțiunea timpului când se aranjează. În plus, pentru o femeie, este mult mai important să arate bine decât să ajungă la timp. Ceea ce ar trebui totuși să rețină reprezentantele sexului frumos este că întârzierile sunt un semn al lipsei de respect…

  • “Soția mea era atât de cochetă, mereu aranjată, mereu îmbrăcată fără greș. Uneori mă făcea să mă simt neîngrijit și îmbrăcat ca un vagabond în comparație cu ea. Iar acum, de abia dacă își dă cu peria în păr și cu un ruj. Nu m-am căsătorit cu ea pentru cum arată, dar de ce să își piardă interesul să fie frumoasă?”
Citește și:  Programe de nuntă în formă de evantai: Un detaliu benefic pentru nunțile în zile toride de vară

Delăsarea și pierderea elanului de a arăta bine pentru persoana iubită – iată încă o problemă a căsniciilor. Într-adevăr, de ce, după ani de la nuntă, să nu te mai intereseze să arăți bine? Oboseala și stresul își spun cuvântul, dar nu pot justifica lipsa de interes pentru îngrijirea personală…

  • “Aș putea să jur că soția mea mă privește ca pe unul bun de nimic. Deși muncesc zi de zi, acasă ea se plânge mereu că nu o ajut, că nu fac nimic. De ar fi adevărat – dau cu aspiratorul săptămânal și duc gunoiul. Nu e mult, dar alții nu fac nici atâta. Și-mi zice vreodată mersi? Nu – îmi zice mereu că sunt leneș…”

La fel cum femeile au nevoie de la soții lor de puțină apreciere și de complimente, și bărbații își doresc să primească apreciere. Criticile constante nu duc nicăieri!

  • “Da, este o problemă comună, dar nu pot să nu mă gândesc că nu la toți este așa. Pe scurt, când ajung în pat, soția mea preferă să citească sau adoarme din prima. Dacă am noroc o dată pe săptămână, este deja prea mult!”

Perioadele de secetă când vine vorba de intimitatea între soți sunt, poate, cea mai frecventă, însă și cea mai frustrantă problemă de cuplu. Nu numai că nevoile naturale rămân nesatisfăcute, însă partenerul refuzat ajunge să creadă că nu mai este atractiv și dorit.

  • “Înainte, chiar și câțiva ani după nuntă, ne distram de minune împreună, făceam o groază de lucruri. Acum, ea spune mereu că este obosită și vrea să stea în fața televizorului și să se culce. Când îi propun să facem ceva, spune să nu cheltuim bani sau că e obosită…”

Petrecerea timpului împreună cu activități plăcute și distractive este unul dintre secretele unei căsnicii fericite. În momentul în care unul dintre parteneri își pierde elanul, cheful de distracție, celălalt se simte respins. În plus, fără puțină distracție, ce este viața?

  • “Îmi iubesc copii, însă chiar de la nașterea primului, soția mea a devenit mamă full time. De multe ori parcă nici nu exist, decât ca să o ajut cu copiii. Când rămânem în sfârșit singuri, tot despre copii discută. Este tot ceea ce o interesează…”

O greșeală a soțiilor – odată mame, uită de rolul lor de soție, neglijându-și bărbatul. Deși copiii cer atâta atenție și iubire, nu trebuie ca o femeie să uite că și partenerul ei are nevoie de iubirea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.