Rețete culinareMic dejun pentru Valentine`s day II - ouă fierte în formă de...

Mic dejun pentru Valentine`s day II – ouă fierte în formă de inimă

Partea a doua a retetelor „indragostite” necesita mai mult timp 🙁 si daca ziua respectiva pica intr-o zi de lucru, cand deja suntem asa de obosite dimineata ca nu vedem bine, va sfatuiesc sa va pregatiti de seara si dimineata doar sa aranjati pe o farfurie 😉 Iubitul tau nu o sa observe ce faci sau ce este in frigider, sau daca totusi, pur si simplu pregatesti mancare la serviciu 😛

Ingrediente pentru mic dejun Valentine`s day II – oua fierte in forma de inima

  • 2 oua
  • 2-3 felii de paine
  • unt
  • sare
  • ceai sau cafea

Mai ai nevoie de: o bucata de carton, elastice, lingura de lemn cu un maner mai subtirel

Mod de preparare:

Important! Ouale sa fie la temperatura camerei, daca puneti in apa fierbinte ouale reci din frigider aceasta va crapa cu siguranta🙁 Daca uitam sa scoatem cu o jumatate de ora inainte din frigider, tineti cateva minute in apa calduta de la robinet.

Punem oala cu apa la fiert, impreuna cu ouale pe foc mare. Cand incepe sa fiarba, lasam pe foc 8-10minute in fuctia se marimea oualor.

Dupa ce ouale sunt fierte,le punem in apa rece sau sub robinet pana cand ajung la o temperatura cand putem sa le curatam.

Important! sa nu lasati ouale sa se receasca complet, e mai usor de modelat caldut.

Luam bucata de carton si o impaturim in doua sa obtinem o cuta pe lungime.

Asezam ouale pe mijlocul cartonului, apasam peste oua lingura de lemn si legam varfurile de carton cu ajutorul elasticelor.

Lasam ouale sa se raceasca 10-15 minute, desfacem „ambalajul”, cu grija taiem ouale in doua parti egale si obtinem 2 inimi.

Prajim painea si ungem cu unt si pregatim un ceai sau o cafea fierbinte.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.