Rețete culinareMedalion de crap preparat la cuptor - află ce ingrediente ai nevoie...

Medalion de crap preparat la cuptor – află ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă și cum trebuie pregătit totul

Intr-un weekend am trecut pe la supermarket si am vazut un rezervor plin cu crap viu ( proaspat) care mi-a atras imediat atentia. Sotiei mele ii place foarte mult carnea de peste si m-am gandit sa o surprind.

Imi place sa cumpar peste viu pentru ca nu stau intr-o zona cu prea multi pesti si asa ma asigur ca e proaspata carnea. Am zis sa incerc o reteta noua la cuptor, folosind de aceasta data medalioane de crap. Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara pestele la cuptor.

Ingrediente medalion de crap preparat la cuptor

  • 750 gr medalion de crap ( 3 buc mai groase au fost in cazul meu )
  • o lamaie
  • cimbru
  • oregano
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • o capatana de usturoi – optional

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si se taie capul, coada si inotatoarele apoi se eviscereaza. Daca nu va pricepeti sau va e mila de pestisor, puteti ruga vanzatorul sa faca asta pentru voi.

Dupa ce am spalat si am scurs carnea de peste, am sectionat 3 medalioane mai groase, stiind ca ele se vor patrunde in cuptor. Am condimentat pestele cu sare, piper si ierburi, am taiat felii de lamaie si am asezat totul intr-o tava unsa cu ulei. Am pus si cativa catei de usturoi, cu coaja, pe care mai tarziu le-am mancat.

Crapul a stat cam 30 de minute la cuptor, la final am crescut temperatura ca sa se rumeneasca. L-am servit impreuna cu mujdei de usturoi, o combinatie foarte buna dupa a mea parere.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.