Casă și grădinăLenjerii de pat recomandate pentru un somn odihnitor care te scapă de...

Lenjerii de pat recomandate pentru un somn odihnitor care te scapă de insomnii

Omul modern este din ce în ce mai ocupat și are din ce în ce mai puțin timp liber, fapt pentru care odihna de calitate a căpătat un rol și mai important în viața noastră cotidiană. În prezent, căutăm să optimizăm chiar și somnul, pentru că timpul a devenit cea mai prețioasă resursă. De aceea, accentul nu se mai pune atât de mult pe cantitatea somnului, ci pe calitatea acestuia.

Dormitul, dacă nu este realizat în condiții optime, nu asigură neapărat un grad de odihnă cuvenit stilului nostru de viață, indiferent de numărul de ore pe care le petrecem în pat. Pentru a ne recupera forțele avem nevoie de cel puțin 7 ore de somn odihnitor, însă condițiile necesare acestuia presupun întrunirea câtorva condiții.

Pe lângă faptul că trebuie să aerisim bine camera înainte de a ne culca, pentru a da prilej creierului să se oxigeneze, la fel de important este și patul în care dormim, perna pe care o punem sub cap, dar și lenjeria de pat. Aceasta din urmă este de multe ori considerată în mod greșit ca fiind un obiect pur decorativ, însă în realitate lucrurile nu stau deloc așa.

O lenjerie de pat confortabila și de calitate, alături de celelalte elemente esențiale, contribuite decisiv la odihna noastră. Pentru a face alegerea potrivită atunci când alegi lenjeria de pat trebuie să ai în vedere în primul rând materialul și mai exact densitatea acestuia.

În al doilea rând, culoarea ei poate genera o anumită stare psihică, lucru la care trebuie de asemenea să fii foarte atent. Specialiștii recomandă în acest sens lenjeria albă clasică, pe care o întâlneam de fiecare dată în casele bunicilor noștri, deoarece aceasta contribuie la relaxare și chiar poate combate insomniile.

Cel mai des utilizat material pentru lenjeriile de pat este bumbacul, care în anumite cazuri poate fi combinat și cu alte tipuri de fibre naturale. Acest material are calități antialergice și absoarbe eficient umezeala, fapt pentru care este recomandat ca lenjeriile de bumbac să fie aerisite zilnic și spălate la o un interval de 7-14 zile pe timp de vară. Deși bumbacul poate fi folosit pe tot parcursul anului, specialiștii recomandă finetul pentru perioada de iarnă.

Un studiu European efectuat în 2015 a dovedit faptul că o lenjerie de pat nouă poate crește durata somnului profund cu peste 20 de minute și în același timp, reduce durata necesară pentru adormire cu 7 minute la adolescenți. Acest mic detaliu contribuie într-o mare măsura la sporirea capacității de învățare și la îmbunătățirea stării de spirit, reducând totodată riscul de anxietate.

Dacă vrei să-ți sporești confortul și să încerci să pui în practică sfaturile primite mai sus, îți recomandăm să arunci o privire peste lenjeriile de pat fabricate de FabricadinSat.ro.

Magazinul online vă propune o serie de produse autohtone realizate din materiale de cea mai bună calitate, pe care le puteți achiziționa la prețuri avantajoase. Proiectul rural Fabrica din Sat vă pune la dispoziție cuverturi, lenjerii de pat, pilote, perne, cearceafuri, fețe de masă, șervețele, fețe de pernă, halate și prosoape de baie etc. care se pretează atât persoanelor fizice, cât și locațiilor din industria HORECA.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.