DiverseKarma is a bitch – ce faci când norocul îți întoarce spatele

Karma is a bitch – ce faci când norocul îți întoarce spatele

M-am întâlnit de curând cu un prieten din copilărie, pe care nu-l mai văzusem de câțiva ani. Câteva beri mai târziu, am ajuns la capitolul „ce mai face X?”, „mai știi ceva de Y?”, discuție care mi-a aprins beculețele pe subiectul „karma is a bitch”: viața te lovește mai tare atunci când te aștepți mai puțin.

Există foarte puțini oameni capabili să gestioneze succesul.Fie că vorbim de un job de excepție sau de un câștig la Loto. Am observat că, în general, atunci cănd se trezesc bogați (după standardele lor), oamenii se schimbă foarte mult și uită de norocul pe care l-au avut. Inevitabil, karma is a bitch și îi lovește când se așteaptă mai puțin. Le ia uneori chiar tot. Am învățat că aroganța se plătește scump și nu cu bani.

Când câștigătorii la loto ajung săraci karma is a bitch

Poate cel mai elocvent exemplu de restabilire a echilibrului îl reprezintă soarta multor jucători la Loto. Aceia care au pus mâna pe un premiu consistent, de ordinul milioanelor de euro. Subiecte preferate de presa tabloidă, eșecurile câștigătorilor la Loto ne arată de fapt cât suntem de nepregătiți în fața succesului/norocului. Fără a detalia un caz anume (se găsesc multe la o simplă căutare pe Google), scenariul este, în general, același. În câțiva ani, acești oameni ajung mai săraci decât erau înainte, sau, mai rău, își pierd viața. Lipsa totală de echilibru și dorința de a epata, îi face să cheltuiască necotrolat și să parieze pe afaceri care mai de care mai ciudate. Unele inevitabil falimentare.

Acest tipar nu e valabil doar la noi, și pe la alții întâlnim fel de fel de povești. Desigur, nu toți câștigătorii la Loto își distrug viețile. Sunt și norocoși care au gestionat bine un asemenea câștig.

Când șmecherul clasei ajunge cel mai prost din curtea școlii tot karma is a bitch

Cu toții am avut colegi „șmecheri” în liceu sau facultate. Vorbesc de băieții sau fetele alea pentru care viața părea foarte ușoară, planificată înainte și asigurată de părinți cu bani sau cu relații. Am descoperit mai târziu că viața are un mod ironic de a-i pune la punct și de a le întoarce toate relele pe care le-au făcut altora. Poveștile multor bătăuși se încheie cu ei la închisoare. Banii părinților s-au terminat neașteptat de repede. Multe „prințese” arogante și pline de fițe ajung să tragă de câte trei copii prin parc, în speranță că bărba-su nu o să mai vină și azi beat acasă cu chef de scandal. Și exemplele pot continua.

Karma is a bitch doar dacă o provoci

Din punctul meu de vedere, există un leac foarte simplu pentru a ne proteja de karma. Tot ce trebuie să facem e să avem bun simț și să nu facem rău gratuit altora. Atunci o să descoperim că viața e darnică cu fiecare dintre noi.

Lasă mai jos un comentariu și spune-mi alte exemple în care viața a egalat scorul și care a fost părerea ta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.