Acasă Nunți și mirese Juramintele de nuntă: Implicarea copiilor în jurămintele celei de a doua nunți

Juramintele de nuntă: Implicarea copiilor în jurămintele celei de a doua nunți

0
294
Juramintele de nunta, Foto: teaparty.org
Juramintele de nunta, Foto: teaparty.org

Crearea unor juraminte pentru cea de-a doua nunta poate fi un lucru complicat. O casatorie care implica si copiii din relatiile anterioare nu se concentreaza doar pe mire si mireasa, ci se concentreaza pe crearea unei noi familii. Juramintele de nunta care transmit acest mesaj si copiilor sunt perfecte pentru inceperea unei vieti noi. Juramintele de nunta tipice sunt de obicei foarte personale, cuvinte spuse numai partenerului/partenerei, in fata invitatilor. Cu toate acestea, atunci cand sunt implicati copiii, puteti folosi juraminte de nunta care consolideaza noua familie creata de casatorie.

Implicarea copiilor in juramintele de nunta

Implicarea-copiilor-in-juramintele-de-nunta-300x199.jpgCopiii pot fi nelinistiti cu privire la ceea ce nunta si casatoria vor insemna pentru locul lor in familie. Un nou parinte vitreg si posibil noi frati si surori pot crea o situatie stresanta pentru copiii implicati. Explicati-le copiilor ca acestia sunt in continuare importanti si spuneti-le cat de incantati sunteti in legatura cu noua viata de familie. Solicitarea ajutorului copiilor in crearea juramintelor de nunta, sau in alte aspecte ale planificarii nuntii, poate ajuta la ameliorarea anxietatii lor.

Copiii pot dori sau nu sa fie implicati in juramintele de nunta. Juramintele de nunta pe care si le fac parintii unul altuia ar trebui sa-i includa si pe copiii lor, indiferent de rolul acestora in cadrul nuntii. Persoana care oficiaza casatoria ar putea avea unele sugestii in ceea ce priveste juramintele care pot fi folosite la cea de-a doua nunta. Alegeti-le pe cele care suna cel mai bine si care se potrivesc cel mai bine cu personalitatea noii familii. Puteti de asemenea sa va scrieti propriile juraminte de nunta. Scrieti juramintele cu atentie. Copiii care si-au pierdut unul din parinti, care au trecut printr-un divort urat sau care sunt nesiguri cu privinta la noii parinti, sunt adeseori sensibili la ideea unei mame vitrege sau a unui tata vitreg. In loc sa incercati sa indepliniti acel rol, concentrati-va pe alte aspecte pozitive ale noii relatii pe care o veti avea cu copiii.

Idei de juraminte la cea de-a doua nunta

Juramintele de nunta pot include unele sau toate dintre urmatoarele idei, in functie de dinamica noii familii:
• Promiteti sa iubiti si sa sprijiniti tatal sau mama copiilor.
• Promiteti sa sprijiniti si sa ghidati copiii in toate actiunile lor.
• Mentionati fericirea pe care noua familie o va aduce.
• Promiteti sa aveti grija de copii si sa le oferiti tot ce puteti.

Citește și:  Mărturii de nuntă pentru toate gusturile: mărturii pentru o nuntă în deplasare

Asa cum am mentionat mai sus, juramintele sunt de obicei spuse partenerului/partenerei, si nu copiilor, exceptie facand cazurile in care copiii doresc sa fie inclusi. Nu faceti presiuni asupra copiilor, insa includeti-i in juramintele de nunta pentru a-i face sa realizeze faptul ca sunt importanti pentru voi. Cel mai important lucru este sa nu-i fortati sa accepte ceva pentru care poate nu sunt pregatiti inca.

Alte modalitati de a include copiii la nunta

Includerea copiilor in juramintele de nunta este un mod minunat de a uni cele doua familii. Cu toate acestea, nu este singura modalitate de include copiii in ceremonia de nunta. Alte idei Juramintele-la-cea-de-a-doua-nunta.jpgcreative pentru cea de-a doua nunta includ:
• Oferiti-le copiilor un simbol sau un cadou care reprezinta unitatea noii familii. Acest lucru poate fi facut ca parte din ceremonie, rostind cateva cuvinte, sau inainte sau dupa ceremonie. Printre cadourile obisnuite se numara: inele de familie, un medalion pe care este gravata data nuntii, o brosa, un colier sau o bratara.
• Includeti copiii in ceremonia nisipului. Lasati copiii sa-si aleaga fiecare nisipul in culoarea pe care o doreste si sa creeze un suvenir frumos pentru casa in care va locui noua familie.
• Cereti-le copiilor sa aprinda lumanarea unitatii in locul vostru. Acesta este un ritual simplu, dar semnificativ, inclus deseori in ceremoniile de nunta, care reprezinta uniunea dintre miri sau dintre doua familii.

Copiii se mai pot alatura ceremoniei avand diferite roluri, cum ar fi: fetita cu flori, purtatorul de inele, usier sau domnisoare de onoare. Unii miri le cer copiilor lor chiar sa fie cavaleri de onoare. Crearea unor juraminte de nunta pentru cea de-a doua nunta este o modalitate emotionanta si frumoasa de a impartasi unirea nu doar a doi oameni, ci a doua familii. Facute cu grija si cu respect pentru copiii implicati, aceste tipuri de juraminte de nunta pot fi foarte emotionante si memorabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.