Nunți și mireseȚine cont de următoarele aspecte dacă vrei ca invitațiile de nuntă să...

Ține cont de următoarele aspecte dacă vrei ca invitațiile de nuntă să fie reușite

Invitatiile de nunta, marturiile, decorul pentru sala, aranjamentele florale, toate sunt detaliile care pot face o nunta sa fie memorabila sau dimpotriva sa nu iasa cu nimic in evidenta si sa fie o doar o alta nunta la care invitatii au participat. Pana la intalnirea cu mirii si la contactul cu toate elementele definitorii ale nuntii, nuntasii isi fac o prima impresie despre cum va fi petrecerea in momentul in care primesc invitatiile. Prin modelul ales, culori, realizare, modul de a fi oferite dau un indiciu cu privire la ce au organizat mirii, asadar spui invitatii de nunta spui cartea de vizita a acesteia.

Si totusi cele mai multe perechi nu le acorda importanta cuvenita. Le trateaza doar ca simple mijloace de a aminti invitatilor locul si data desfasurarii evenimentului. Este drept ca este important si acest aspect practic si nu trebuie neglijat, dar si cel estetic este la fel de important. Calea cea mai potrivita este cea de mijloc, ce le imbina pe ambele. Pentru ca sunt un element important, iata ce trebuie avut in vedere atunci cand vine vorba de ele:

–   Trebuiesc realizate cu cel putin 3-4 luni inainte de evenimentul propriu-zis, mai ales daca se opteaza pentru unele ce sunt personalizate (confectionarea lor poate dura extrem de mult timp si acest lucru trebuie luat in calcul, mai ales daca numarul invitatilor este destul de mare);

–    De preferat sa fie date invitatilor cu cel putin 6-8 luni inainte de eveniment. Astfel au timp sa decida daca participa sau nu si daca au de facut anumite aranjamente (cazare la hotel, in cazul in care nunta nu are loc in orasul lor);

–   Trebuie acordata o atentie deosebita redactarii acestora, deoarece nimeni nu isi doreste  invitatii de nunta cu greseli de ortografie sau de alt gen, vor dezamagi invitatii si vor denota superficialitate;

–    Nu trebuie gresit numele invitatilor atunci cand acesta este trecut pe plic. Este mai indicat sa fie intrebat pentru a se indeparta incertitudinile decat sa observe acesta ca nu numele lui este de fapt pe plic;

–     La invitatie trebuiesc desigur si plicuri. Am putea spune ca ele nu sunt neaparat necesare doar daca forma invitatiei este de asa natura incat o imita pe cea de plic. In rest, pentru invitatiile simple nu este indicat sa lipseasca plicul (acest lucru este lipsit de eleganta si denota, de asemenea, superficialitate).

invitatii de nunta

Alte amanunte de care s-ar putea tine cont atunci  cand se comanda sau se confectioneaza invitatii de nuta este asortarea design-ului acestora cu marturiile, cu sala, cu tema nuntii si, de ce nu, cu placecardurile sau plicurile pentru bani. Acest lucru poate parea exagerat, insa este de bun gust. Nu in ultimul rand va face nunta memorabila. Unitatea nuntii poate fi data de o anumita tema sau de o culoare care sa fi folosita in realizarea tuturor elementelor.

Astfel ca, stiind ca sala va fi decorata in alb si visiniu, se poate alege o invitatie la care sa se ataseze o floare visinie sau sa fie legata cu o pamblica ce are aceasta culoare. O unitate in acest sens si o armonie va fi placuta ochiului si asta este desigur si recomandarea specialistilor.

Un alt amanunt ce nu trebuie scapat din vedere atunci cand vorbim de invitatii de nunta este textul din interiorul acestora. Ce nu se schimba in ceea ce priveste acest text: data si locul desfasurarii ceremoniei religioase, a cununiei civile (daca mirii doresc sa aiba si la aceasta invitati), locul si ora pentru petrecere, date de contact (pentru eventuale confirmari), numele paritilor, numele nasilor.

Cu restul textului se poate jongla. Acesta poate fi redactat intr-un stil mai umoristic sau in functie de o anumita tema (nunta medievala – se pot folosi anumite arhaisme pentru a reda culoarea epocii), se poate relata pe scurt in metafore povestea de dragoste a celor doi. Idei pot fi nenumarate, sursele de inspiratie de asemenea, sau poate interveni pur si simplu ingeniozitatea mirilor. Nu trebuie insa exagerat. Nunta este totusi un eveniment formal si pana la urma simplitatea este cea mai frumoasa.

Invitaii de nuntaPentru a le face si mai interesante, acestea pot avea in interior fotografia cuplului, ce poate fi realizata intr-un mod creativ. Va face cu siguranta deliciul invitatilor. Nu in ultimul rand, se poate uita de clasica invitatie si se pot oferi CD-uri care sa contina o invitatie vizuala, cu fotografii si film de prezentare. Si pentru ca veni vorba de noile tehnologii, mai nou se trimit si invitatii de nunta electronice.

In plus, ele sunt expediate nu prin posta asa cum se face cu cele clasice (indicat este sa fie oferite personal, posta fiind alternativa in cazul distantelor mari), ci sunt alese retelele sociale. In acest caz este de luat aminte faptul ca denota o mai mare atentie fata de invitat daca se utilizeaza o invitatie clasica decat una electronica. Ele pot fi folosite pentru a reaminti evenimentul. Asadar, aveti grija cu invitatiile de nunta, pentru ca sunt un element important!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.