Dragoste și relațiiImportanța aspectului fizic într-o relație de cuplu

Importanța aspectului fizic într-o relație de cuplu

Aspectul fizic a reprezentant inca din secole indepartate o calitate deloc neglijabila in societate, insa in zilele noastre a devenit un dat necesar, un “trebuie” pentru garantia succesului pe orice plan, acesta fiind motivul pentru care acest articol va dezbate importanta aspectului intr-o relatie.

Insesi studiile intreprinse de catre cercetatorii din domeniul sociologiei si ai psihologiei au ajuns la concluzia ca persoanele atragatoare au mai multe sanse de reusita atat in domeniul profesional, cat si in plan sentimental, intrucat vor fi mult mai curtate si astfel, vor avea mai multe sanse in a-si gasi partenerul de viata potrivit nevoilor si intereselor lor. Astfel, importanta aspectului intr-o relatie este o problema esentiala in formarea oricarui cuplu, deoarece la inceput, atractia fizica este primordiala.

Desigur insa, frumusetea, gradul de atractivitate sunt concepte relative, ce tin de subiectivitatea fiecaruia sau, asa cum este vechea zicala: “fiecare cu gustul lui”. De asemenea, tot acesti cercetatori au ajuns la concluzia ca este mai probabil ca un partener cu un aspect fizic placut sa isi caute un partener cu un grad de atractivitate asemanator lui, pentru a fi evitate in acest caz posibilele frustrari ce au tendinta de a aparea mai devreme sau mai tarziu in cazul in care doua persoane se afla la poli opusi in ceea ce priveste acest capitol.

Importanta aspectului intr-o relatie este cruciala, asadar, cel putin la inceputul sau, in momentul alegerii si acomodarii cu noul partener, insa are tendinta de a scadea din intensitate pe masura ce partenerii ajung sa se cunoasca mai bine. In momentul in care cei care alcatuiesc un cuplu isi descopera interese comune, pasiuni, hobby-uri, idei, conceptii, tind sa lase intr-un plan secund atractia fizica pe care o resimt unul fata de celalalt si sa isi centreze atentia asupra acestor alte aspecte, pe care le vor considera mai profunde.

aspectul fizic intr-o relatie

Insa, desi aparent un cuplu a trecut de bariera superficialitatii, importanta aspectului fizic intr-o relatie ramane semnificativa, dovada find faptul ca un cuplu consolidat poate intampina dificultati din acest punct de vedere. Un exemplu concludent ar fi acela ca un partener, pierzandu-se in confortul oferit de relatie isi poate slabi legaturile cu propriul corp, in sensul ca nu isi mai acorda atat de mult interes, fapt ce in final duce si la pierderea interesului partenerului.

Importanta aspectului intr-o relatie ramane semnificativa pe toata durata sa, si asta nu din motivul pentru care este atat de usor de invocat atunci cand partenerii se confrunta cu situatii de acest gen, si anume condamnarea celuilalt pentru superficialitatea si slabiciunea sa, pentru faptul ca nu stie sa iubeasca o persoana pentru cine este ea cu adevarat. Insa, cu totii probabil ca deja stiti, ca de fapt vina este in totalitate a celui care ajunge sa se neglijeze, pentru ca neglijandu-si corpul, exteriorul, in mod automat isi neglijeaza trairile, dorintele, erodand astfel relatia in care s-a angajat.

Importanta aspectului intr-o relatie este un detaliu ce face diferenta, intrucat aspectul fizic denota dragostea si respectul si increderea ce o aveti in voi insiva. Si aceste lucruri sunt cele care capteaza atentia posibililor parteneri de viata, pentru ca aceste trei aspecte sunt esentiale pentru supravietuirea unei relatii.

Probabil ca nu multi stiu sa explice ceea ce cauta sau ii atrage la o persoana, insa in subconstient, cu totii stiu ca de fapt raspunsul este unul simplu: cauta o persoana care sa detina o relatie armonioasa cu ea insasi, pentru ca numai asa poate dezvolta relatii fructuoase cu cei din jur. Un alt motiv pentru care importanta aspectului intr-o relatie este atat de semnificativa, este acela ca de la o varsta, respectiv peste 25 – 30 de ani, atunci cand persoanele cauta in partener un potential candidat pentru postul de tata, respectiv mama, in special femeile, urmaresc anumite trasaturi fizice care sa poate fi transmise viitorilor copii.

Asadar, din orice perspectiva ati privi lucrurile, importanta aspectului intr-o relatie este un criteriu esential, insa trebuie sa stiti ca aspectul fizic nu tine exclusiv de lucrurile cu care v-a inzestrat Mama Natura, ci de cum stiti sa va bucurati de ceea ce aveti, si de asemenea, sa acceptati ceea ce considerati a fi defecte, cand de fapt sunt trasaturile care va dau unicitate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.