Părinți și copiiIluzii optice pe care oricine le poate face, vezi trupurile fără cap

Iluzii optice pe care oricine le poate face, vezi trupurile fără cap

Aceste fotografii au fost inspirate din ”Legenda Calaretului fara cap” (The Legend of Sleepy Hollow) si presupune fotografierea a 2 persoane: una dintre ele sta in asa fel incat sa nu i se vada corpul, iar cealalta – fara sa i se vada capul. Bineinteles, cele doua persoane stau la o anumita distanta una de cealalta, pentru a da impresia ca in poza este doar o persoana, care are capul separat de corp.

trup trup2 trup3 trup4 trup5 trup6 trup7 trup8

Băiatul fără cap

O astfel de imagine ce poate fi bine incadradata in categoria iluziilor optice care pot fi la fel de bine create de oricare dintre noi. Ne este vorba de un baiat ce incearca sa isi ridice capul de pe nisip, ci de doi baieti isteti ce incearca probabil prin aceasta fotografie sa sperie pe cineva.

copil

Fata fără cap

Incercati sa nu intrati in panica pentru ca totul e in regula. Chiar daca aceasta imagine pare infricosatoare la inceput, nu este vorba de o persoana decapitata , ci este o gluma realizata din partea a doua surori , transmisa mamei lor. Cu siguranta le-a reusit, efectul iluziei optice fiind unul relativ bun.

fata

Un cap pe un platou

Fetita din imagine a participat la o expozitie numita ”Head on a Platter” (Un cap pe un platou) care a avut loc la un muzeu de stiinta din Kolkata. Datorita unei iluzii optice corpul fetitei a disparut, doar capul si bratele acesteia putand fi vizibile. O iluzie optica ciudata si infricosatoare, insa din punct de vedere artistic – una spectaculoasa.

corp

Bărbații fără cap

La prima vedere veti ramane surprins si veti crede ca cele doua persoane reusesc sa strapunga scarile si sa iasa la suprafata cateva nivele mai sus. Dar nu e decat o iluzie optica , barbatii stand doar intinsi la soare, iar alte doua doamne stau de vorba ceva mai sus. Unghiul de fotografiere creeaza aceasta iluzie optica extrem de reusita.

fara cap

Voleibalista

Iata inca o fotografie de la Olimpiada din Beijing din 2008 unde la o partida de volei pe nisip se pare ca uneia din sportive ii lipseste capul,fiind inlocuit de mingea de volei. Bineinteles asta este o iluzie optica ce are la baza talentul fotografului ce a reusit sa surprinda acest cadru si flexibilitatea de care a dat dovada sportiva. Aveam de-a face cu o iluzie in aer liber.

femeie

Capul din lingură

Desi asiaticii sunt recunoscuti pentru mancarurile lor ciudate, parca asta o intrece pe toate. Sa fie oare un cap de femeie in lingura? Da, asa se pare, insa in realitate cu siguranta este vorba de o iluzie bazata pe marimi, deoarece femeia se afla la o distanta mai mare de lingura, insa pozitionarea buna a fotografului a permis crearea acestei impresii.

lingura

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.