Părinți și copiiIluzii optice ce par imposibile: vezi care sunt acestea

Iluzii optice ce par imposibile: vezi care sunt acestea

Și aceste iluzii optice se numără printre acelea imposibile de realizat. Liniile sau punctele, toate par greu de deslușit.

Bila imposibilă

Un alt obiect imposibil, de data aceasta o bila care pare doar sa coboare treptele, desi in realitate acest lucru nu este posibil. Creatia este inspirata din arta lui Escher.

bila

Femeia plutitoare

Aceasta iluzie cere din nou ajutorul dumneavoastra pentru a putea fi vizibila. Apropiati-va incet de monitor, pana ce aproape il atingeti cu varful nasului si ar trebui sa observati cum femeia incepe sa pluteasca.

femeia plutitoare

Ventilatorul se mișcă

O iluzie destul de simpla si cu un efect interesant: tot ceea ce trebuie voi sa faceti este sa mutati pagina folosind scroll-ul si veti putea observa cum ventilatorul din imaginea de mai jos incepe sa se miste.

ventilator

Pătratul fantomă

Aceasta animatie a fost una din finalistele concursului de iluzii optice din 2010 si functioneaza in felul urmator: observati cele 4 puncte ce se misca simultan si fiti atenti in momentul cand acestea ating suprafata cercurilor mari. Se va observa un contur asa numit „fantoma”. In realitate, aceasta umbra nu exista, ci doar asa este interpretata de creierul uman care se chinuie sa inteleaga intregul proces.

Patratul fantomaLiniile par strâmbe

La prima vedere, veti spune ca liniile din imaginea de mai jos sunt strambe. In realitate insa nu este asa, iar acest efect de iluzie optica este produs de micile linii care le „taie” pe cele mai lungi. Imaginea este una animata si puteti astepta pana liniile mici dispar pentru a observa iluzia creata.

linii strambe

Pătrate

Aceasta iluzie optica ”se joaca” cu ochii tai, de aceea vei simti un usor disconfort ori de cate ori vei vedea aceasta imagine. Insa, trecand peste acest aspect si vazand acele patrate, vei zice ca ele sunt strambe. Total gresit. Patratele sunt drepte, insa fundalul pe care sunt plasate acestea face ca noi sa le vedem strambe. Gata, acum va puteti relaxa privirea! 🙂

PatrateSunt aceste linii drepte?

Uita-te la liniile din imagine, ele sunt drepte sau strambe? Anumite culori sunt folosite pentru a induce in eroare creierul, pentru ca noi incercam sa ne concentram pe o singura culoare la un moment dat, si prin urmare, vom vedea liniile orizontale ca fiind strambe si nu drepte. Asadar, liniile sunt drepte chiar daca tindem sa credem ca acestea sunt strambe.

linii

Cercul care dispare

In imagine puteti observa un punct si un cerc care se misca pe toata lungimea imaginii. Acopera-ti ochiul stang si priveste la punctul negru. Vei fi surprins sa observi ca cercul dispare deoarece privitul cu un singur ochi asupra punctului are impact asupra nervului optic.

cercul care dispare

Farfuria crăpată

Dupa cum puteti observa, farfuria din imaginea de mai jos este sparta, dar datorita iluziilor optice putem sa o facem ca noua. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va concentrati privirea in ochii racului si veti observa cum piesa dislocata din farfurie revine la pozitia sa initiala.

farfurie

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.