Nunți și mireseNunta ta trebuie să arate perfect și pe video - Iată care...

Nunta ta trebuie să arate perfect și pe video – Iată care sunt aspectele esențiale care contează

In momentul in care ai ales deja fotograful si cameramanul pentru nunta trebuie sa stabilesti alaturi de ei si elementele esentiale pe care doresti sa le surprinda in cadrul evenimentului si astfel filmarile de la nunta sa nu fie deazstruoase cum au fost in unele cazuri, in care mirii nu prea au stiut ce vor. Incearca sa stabilesti inainte de toate punctele principale care doresti sa apara in cadru si incearca sa cunosti foarte bine stilul cameramanului. Acest aspect te va ajuta foarte mult daca doresti ca amintirile tale sa fie frumoase si lipsite de aspecte negative. Asta inseamna o cercetare indeaproape a stilurilor de a filma a mai multor cameramani si nu in ultimul rand si expunerea propriilor dorinte.

Trebuie sa stii foarte bine ceea ce vrei: daca doresti ca nunta ta sa fie in stil documentarist si astfel sa surprinda momentele esentiale, probabil ca va trebui sa optezi pentru un cameraman cu ceva experienta in ale nuntilor. Daca vrei sa fie ceva mai excentric, atunci e nevoie de un cameraman destul de energic si de creativ care sa coopereze cu toate evenimentele din cadrul nuntii si nu in ultimul rand cu oaspetii.

Nu uita ca in filmarile de la nunta trebuie sa apara fiecare participant si astfel nu vei avea probleme la final, cand toata lumea va cere dvd-urile sau casetele cu filmarile pentru vizionare. Totodata, nunta trebuie sa fie si un film al unei zile care sa cuprinda gradat tot ce s-a intamplat si filmarile de la nunta sa fie montate cu stil.

Momente importante in cadrul filmarilor de la nunta

Pentru inceput asigura-te ca cel pe care te bazezi ca sa-ti filmeze intreaga nunta stie ce trebuie sa filmeze si este disponibil pentru toate momentele. In caz contrar risti sa pierzi inceputul ori finalul si astfel va trebui sa iti amintesti sau sa construiesti singur/a ceea ce ar trebui sa fie in acele parti lipsa.

nunta pe video

Cameramanul trebuie sa fie prezent in momentul in care mirele este gatit si luat de acasa de catre cavalerii de onoare pentru a merge la nasi, trebuie sa surprinda si momentele in care acestia ajung la nasi si sunt intampinati, urmand sa surprinda momentele in care se gateste mireasa si apoi nasii pentru marea ceremonie civila urmata de cea religioasa. Filmarile de la nunta sunt de fapt franturi de intamplari, pentru ca ar fi culmea sa ai cateva dvd-uri care sa contina ore intregi de vizionat si in definitiv nu toate momentele trebuie pastrate ca si amintire. Scurt si frumos, asa trebuie sa arate nunta ta in format digital.

Alte momente ce trebuie musai sa apara pe filmarile de la nunta sunt cele de la intrarea la starea civila si semnarea actelor de casnicie si juramintele depuse de cei doi tineri, urmate de iesirea de la starea civila si mica sarbatoare ce are loc probabil in curtea acesteia. Apoi nu trebuie ratate din filmarile de la nunta nici intrarea in biserica si ceremonia religioasa, care probabil va trebui putin repartizata pe bucati, deoarece dureaza destul de mult in unele cazuri, depinzand de religie, si in cele din urma iesirea din biserica si salutarea celor care au fost prezenti acolo.

Este un obicei romanesc, ca mirii sa fie felicitati dupa ce s-a oficiat slujba, de catre cei prezenti. Dupa ce s-a terminat acest moment, este frumos ca mirii sa fie filmati in cadrul unui spatiu natural pentru a simboliza unirea lor cu Dumnezeu. Desi nu in toate zonele tarii se tine aceasta traditie. Dupa aceea urmeaza drumul care local. Unii miri vor sa aiba pe filmarile de la nunta probabil si acest drum, dar acest obiectiv trebuie stabilit in prealabil impreuna cu cameramanul pentru ca acesta sa fie pregatit.

In plus, intrarea in local este esential sa apara si apoi eventual o imagine per ansamblu cu spatiul respectiv. Cameramanul oricum este un om cu experienta, rare sunt cazurile in care nu are habar ce trebuie sa faca, iar asta se intampla atunci cand mirii nu se documenteaza cu privire la activitatile sale anterioare. In momentul in care incep sa vina oaspetii, de asemenea trebuie captate cateva imagini, aici fiind necesare prezentele tuturor care fac cinste mirilor. Si cum ati ajuns la salonul in care veti sarbatori evenimentul, de aici cam toate momentele conteaza, mai mult sau mai putin.

Primul dans acordat mirelui de catre mireasa, primul dans al invitatilor, apoi tortul de la miezul noptii si dansul tinerilor, artificiile in cazul in care apar si traditiile ce se mai intampla pe parcurs. Iar spre dimineata trebuie sa fie dezgatita mireasa si pregatita pentru viata de femeie casatorita (este o traditie in unele zone), moment care de altfel este esential in cadrul filmarilor de la nunta. Daca stabiliti in detaliu toate aceste coordonate de comun acord cu cameramanul este imposibil ca ceva sa nu mearga bine. Daca aveti nelamuriri in privinta celor mai importante momente ce trebuie sa apara atunci cu siguranta un cameraman cu experienta va veni cu cele mai bune sfaturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.