Ficăței în sos de roșii serviți cu mămăliguță – o rețetă cu un gust deosebit

0
777
Ficatei in sos de rosii serviti cu mamaliguta
Ficatei in sos de rosii serviti cu mamaliguta

Ficateii de pui sunt un ingredient “multicolor” se potrivesc la multe feluri de mancare, cu sosuri diferite, cu garnituri diferite si cu condimente diferite.

Aceasta reteta este cu un sos de rosii care primeste un gust iute de la usturoi, pentru un gust intens se poate prepara cu chili. Are ca si garnitura mamaliguta pe care o puteti inlocui si cu altceva: paste sau piure de cartofi.

Ingrediente ficatei in sos de rosii serviti cu mamaliguta

Pentru ficatei in sos de rosii

  • 500gr ficatei
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva mare de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 150ml apa
  • 1 lingura smantana
  • sare, piper, busuioc

Pentru mamaliguta

  • malai
  • apa sau lapte
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Curatam si tocam ceapa marunt, intr-o tigaie incingem ulei apoi calim ceapa tocata marunt pana se inmoaie.

Ficatei ii dezghetam, daca este cazul, si ii spalam bine, adaugam ficateii langa ceapa si ii prajim pe ambele parti; intre timp curatam cateii de usturoi si ii taiem in bucati mici, adaugam langa ficatei si lasam cateva minute la calit.

Citește și:  5 rețete explicate pas cu pas pentru a găti un șnitel delicios

Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam rosiile si apa, amestecam usor si lasam sa fierba 15-20 de minute.

Pana ce fierbe avem timp suficient ca sa pregatim mamaliguta, nu am dat ingredientele exacte dar dau un exemplu cum o puteti face usor fara cantitati exacte: luati o cana, masurati o cana de malai, care are nevoie de ( cu aceasi cana ) 3 cani de apa sau lapte.

Cantarim malaiul, punem in oala cu apa sau lapte si sare, amestecam bine sa se desfaca malaiul in apa. Amestecam din cand in cand pana apa incepe sa fiarba, dupa care amestecam continuu ca sa nu avem cocoloase, asa fierbem timp de 15 minute. Cand suntem gata adaugam o lingura de unt si amestecam bine.

Cand ficateii sunt gata luam de pe foc, condimentam cu busuioc, adaugam o lingura de smantana si amestcam totul.

Servim ficateii calzi alaturi de mamaliguta si frunza verde de patrunjel.

1.Ingrediente ficatei cu sos de rosii
1.Ingrediente ficatei cu sos de rosii
2.Ceapa tocata marunt
2.Ceapa tocata marunt
3.Ulei la incins intr-o tigaie
3.Ulei la incins intr-o tigaie
4.Ceapa la calit
4.Ceapa la calit
5.Ceapa calita
5.Ceapa calita
6.ficatei adaugati la prajit
6.ficatei adaugati la prajit
7.Usturoi taiat marunt
7.Usturoi taiat marunt
8.Bucatile de usturoi adaugate langa ficatei
8.Bucatile de usturoi adaugate langa ficatei
9.Condimentam cu sare
9.Condimentam cu sare
10.Condimentam cu piper
10.Condimentam cu piper
11.Conserva de rosii
11.Conserva de rosii
12.Apa turnata peste ficatei
12.Apa turnata peste ficatei
13.Condimentam cu busuioc
13.Condimentam cu busuioc
14.O lingura mare de smantana
14.O lingura mare de smantana
15.Ficatei cu sos de rosii
15.Ficatei cu sos de rosii
16.Apa sarata
16.Apa sarata
17.Malai adaugat
17.Malai adaugat
18.Unt adaugat
18.Unt adaugat
19.Ficatei cu sos de rosii serviti cu mamaliguta
19.Ficatei cu sos de rosii serviti cu mamaliguta
20.Decoram cu frunza de patrunjel
20.Decoram cu frunza de patrunjel
21.Sugestie de prezentare
21.Sugestie de prezentare
22.Sugestie de prezentare
22.Sugestie de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.