Nunți și mireseDomnișoare de onoare de sex masculin, află care sunt îndatoririle

Domnișoare de onoare de sex masculin, află care sunt îndatoririle

Femeile care au prieteni de sex masculin ar putea sa le ceara acestora sa le fie domnisoare de onoare la nunta lor. Desi, conform traditiei, barbatii stau alaturi de mire, iar femeile stau alaturi de mireasa, in societatea moderna de azi nu exista niciun motiv pentru care o mireasa nu poate avea domnisoare de onoare de sex masculin.

Domnisoarele si cavalerii de onoare sunt de obicei persoanele cele mai apropiate de cuplu, alese dintre rude si prieteni. Daca cel mai bun prieten este barbat, o mireasa s-ar putea intreba ce sa faca in privinta domnisoarelor de onoare. Din fericire, tendintele moderne au facut accetabila ideea ca femeile sa poata avea domnisoare de onoare de sex masculin, iar barbatii sa poata avea cavaleri de onoare de sex feminin.

Domnisoare de onoare moderne

Inainte de a-i cere unui prieten de sex masculin sa stea langa tine la altar, trebuie sa faci doua lucruri. In primul rand trebuie sa vorbesti cu viitorul tau sot si sa-l intrebi daca nu are nimic impotriva ca tu sa incalci traditia. In al doilea rand, daca faci parte dintr-un grup religios conservator, trebuie sa intrebi daca exista restrictii in ceea ce priveste optiunea de a avea domnisoare de onoare de sex masculin. Daca exista vreo problema, ii poti cere prietenului tau sa fie unul dintre usieri – explica-i restrictiile religioase care te-au impiedicat sa-i conferi onoarea de a sta langa tine la altar.

Deoarece rolurile participantilor la nunta au fost impartite in functie de sexe, este necesar sa gasesti un titlu adecvat pentru prietenul tau. Cuplurile, in special cele care au prieteni de ambele sexe care vor sta langa ei la altar, adeseori aleg sa utilizeze etichete ca “insotitorii mirelui” si “insotitorii miresei” atunci cand se refera la participanti. Alte titluri care pot fi utilizate sunt: cavaler de onoare al miresei, insotitor de onoare, prieten onorabil, martorul miresei sau om de onoare.

Tinuta si rolul domnisoarelor de onoare

Barbatii care primesc rolul de domnisoare de onoare nu poarta rochii, evident. In schimb, acestia poarta acelasi tip de smoching pe care il poarta si cavalerii de onoare si usierii. Totusi acestia trebuie sa iasa in evidenta fata de restul participantilor de sex masculin de la nunta, iar pentru asta pot purta o vesta, o camasa sau o cravata de alta culoare, sau pot purta un element de aceeasi culoare ca si rochiile domnisoarelor de onoare. Domnisoarele de onoare de sex masculin nu vor purta buchete de flori. In schimb, pot purta cocarde care sa semene cu buchetele domnisoarelor de onoare.

domnisoare de onoare

Un barbat care are rolul unei domnisoare de onoare poate participa la multe din aceleasi activitati ca si restul participantelor de sex feminin. Planificarea sau participarea la petrecerea de logodna este ceva ce o domnisoara de onoare de sex masculin poate face pentru a-si arata sprijinul fata de cuplu. Nu este necesar ca acesta sa planifice petrecerea, insa daca este invitat trebuie sa participe, ca parte a atributiilor sale inerente.

Domnisoarele de onoare trebuie sa sprijine mireasa cand vine vorba de detaliile planificarii nuntii, cum ar fi intalnirile cu furnizorii, invitatiile de nunta sau problemele care o fac sa-si iasa din minti. Daca are un simt al modei, domnisoara de onoare de sex masculin isi poate da cu parerea in ceea ce priveste stilul rochiei de mireasa sau stilul rochiilor pentru domnisoarele de onoare. Totusi, de obicei, acesta nu participa la cumparaturi.

Indatoriri inainte de nunta si in ziua nuntii

Barbatii care au rol de domnisoare de onoare pot fi invitati la petrecerea burlacitei, insa acestia s-ar putea simti incomod intre atatea femei. In schimb, acestia ar putea da o petrecere la care sa fie invitati toti prietenii, atat barbatii, cat si femeile. In acest fel, barbatii care au rol de domnisoare de onoare pot si ei sa participe la distractia de dinainte de nunta. In ziua nuntii, domnisoarele de onoare de sex masculin impart responsabilitati similare cu domnisoarele de onoare de sex feminin.

Acestia vor trebui sa ajute mireasa sa puna la punct ultimele detalii de nunta, inainte de ceremonie si receptie. Toate domnisoarele de onoare trebuie sa participe la sedinta foto de la nunta si deasemenea la intampinarea invitatilor la receptie. In plus, domnisoarele de onoare de sex masculin trebuie sa participe si la dansul sincron (daca este cazul) si sa danseze cu celelalte domnisoare de onoare de sex feminin.

In mod normal, cavalerii de onoare merg alaturi de domnisoarele de onoare pana la altar. In cazul in care exista domnsoare de sex masculin si cavaleri de onoare de sex feminin, acestia pot merge tot impreuna, numai ca femeile vor sta in partea dreapta, iar barbatii in partea stanga. In caz contrar, o solutie simpla ar fi ca insotitorii mirelui sa astepte la altar, iar domnisoarele de onoare sa mearga catre altar neinsotite.

Traditia nu se mai aplica domnisoarelor si cavalerilor de onoare in ziua de azi, intrucat barbatii si femeile leaga prietenii foarte stranse. Domnisoarele de onoare de sex masculin nu sunt un subiect tabu. De fapt, o ruda sau un prieten de sex masculin va fi onorat sa stea alaturi de mireasa in ziua nuntii ei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.