Casă și grădinăDesignul interior inspirat de Marele Gatsby, ce elemente de decor se potrivesc...

Designul interior inspirat de Marele Gatsby, ce elemente de decor se potrivesc cel mai bine?

Anul 2013 a fost, fara doar si poate, anul Marelui Gatsby, opera celebrului autor Scott Fitzgerald fiind transpusa in plan cinematografic intr-un mod modern. In acest fel, perioada tumultosilor ani ’20 a venit in atentia designerilor de interior care au oferit cateva indicii pentru designul interior inspirat de Marele Gatsby.

Obiectele de mobilier cu accente metalice sau cu oglinzi incorporate reprezinta una dintre principalele caracteristici ale stilului anilor ’20, un stil eclectic, plin de stralucire si eleganta. Obiectele de mobilier simple pot fi reconditionate intr-un mod inedit prin simpla aplicare a unor oglinzi pe suprafata acestora. Efectul va fi cu siguranta deosebit daca se va opta pentru un decor in culori deschise.

Decor inspirat de Marele Gatsby - obiect de mobilier cu oglinzi Sursa foto: www.styleathome.com
Decor inspirat de Marele Gatsby – obiect de mobilier cu oglinzi Sursa foto: www.styleathome.com

Tot la capitolul obiecte de mobilier, stilul specific anilor ’20 pune accentul pe mobilierul lacuit care va imprima tot un aer plin de eleganta, rafinament si stralucire locuintei.

Decor inspirat de Marele Gatsby - obiecte de mobilier lacuite Sursa foto: www.styleathome.com
Decor inspirat de Marele Gatsby – obiecte de mobilier lacuite Sursa foto: www.styleathome.com

Daca ati urmarit cu atentie filmul cu siguranta ati observa ca din locuintele personajelor, si in barurile si hotelurile specifice perioadei erau prezente posterele art deco. Daca doriti sa oferiti locuintei dumneavoastra nu doar aerul epocii, dar si putina personalitate, alegerea unor afise potrivite va fi o alegere perfecta. De exemplu, posterul din imaginea de mai jos este ideal pentru iubitorii de caini.

Decor inspirat de Marele Gatsby - poster art-deco Sursa foto: www.styleathome.com
Decor inspirat de Marele Gatsby – poster art-deco Sursa foto: www.styleathome.com

Candelabrele luxuriante nu pot lipsi din cadrul decorului inspirat de Marele Gatsby, acestea fiind un simbol al acelei perioade. Indiferent de tipul locuintei, un candelabru ales corespunzator va transforma o simpla incapere intr-o camera plina de dinamism si stralucire.

Capodopera cinematografica lansata in primavara acestui an a reprezentat nu doar o aducere la viata a faimosului roman, ci si un musical de exceptie, muzica fiind un element cheie pentru perioada celebrilor Roaring 20’s. Asa ca un gramofon nu ar trebui sa lipseasca din acest decor. Si pentru ca nu oricine isi poate achizitona un astfel de aparat, puteti opta pentru un gramofon modern ce se conecteaza la telefonul dumneavoastra.

Stilul specific anilor ’20 este plin de stralucire si romantism. Pentru un design romantic, intim, optati pentru aranjamente florale in nuante deschise.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.