Desertul cu branza de vaca si visine este un rasfat de savoare al gustului atat de indragit – dulce acrisor.
Este un desert rapid (bun pentru mame) si sanatos (ideal pentru cei mici).
Se serveste doar rece.
Ingrediente primul strat desert cu branza de vaca si visine
- 1 ou
- 8 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 8 linguri faina
- 1 plic zahar vanilinat
- 1/2 praf de copt stins cu lamaie
Ingrediente al doilea strat desert cu branza de vaca si visine
- 500 gr branza de vaca
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- visine ( 1 borcan compot de visine )
Mod de preparare
Separam albusul de galbenus si-l batem spuma, treptat adaugam zaharul, galbenusul de ou, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt stins cu lamaia si incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn invartind de jos in sus.
Amestecam branza cu cele 2 oua, zaharul si visinele (desamburite si stoarse de sirop).
Punem cele doau straturi in tava tapata cu hartie alba, untura si faina ( sau hartie de copt daca aveti ).
Se baga la cuptor la foc potrivit pana este rumenita partea de sus (stratul de branza).
Se lasa neaparat la racit si doar apoi se scoate din tava si se feliaza.