Casă și grădinăDecorul oriental - pentru o locuință plină de culoare și dinamism

Decorul oriental – pentru o locuință plină de culoare și dinamism

Decorul oriental a atras intotdeauna atentia si a starnit admiratia tocmai datorita bogatiei culorilor, a formelor si nu in ultimul rand a accesoriilor cat se poate de interesante. Insa, stilul oriental reprezinta un termen folosit pentru a incadra in aceeasi categorie numeroasele elementele caracteristice fiecarei regiuni in parte (stilul indian, stilul japonez si stilul chinezesc), insa in randurile care urmeaza vom incerca sa trasam cateva caracteristici ale acestui tip de decor pentru a va putea ajuta sa il abordati chiar si dumneavoastra.

Inainte de a incepe sa caracterizam elementele forte ale acestui deosebit stil de amenajare interioara, este important sa stiti ca stilul oriental tine foarte mult cont de regulile si tehnicile feng shui, atat in privinta amenajarii propriu-zise, cat si din punct de vedere cromatic. Arta feng shui va va ajuta sa aveti o locuinta armonioasa si caracterizata prin echilibru, o locuinta in care petrecerea timpului va deveni o adevarata relaxare.

Stilul oriental – culoare la superlativ

Din punctul de vedere al cromaticii, stilul oriental pune accentul pe culorile puternice si foarte vii atat in privinta peretilor, cat si in privinta mobilierului sau a obiectelor decorative. Rozul inchis, galbenul, portocaliul si rosul, in combinatii cu negru si alte nuante mai inchise vor crea o atmosfera unica si indreptata in special catre stilul indian.

Stilurile japonez si chinezesc pun accentul, din acest punct de vedere, pe culorile neutre si cat mai naturale, de la crem si maron, pana la verde crud. Conform regulilor feng shui, este indicat ca in bucatarie sa se utilizeze culori calde, cum ar fi galbenul, portocaliul si rosul deoarece acestea cresc apetitul si favorizeaza digestia. Tot culorile vii pot fi utilizate in camerele de studiu pentru ca acestea sporesc capacitatea de concentrare si creativitatea. De asemenea, daca adoptati stilul japonez, puteti apela la interesantele picturi murale care infatiseaza scene din frumoasa istorie si cultura japoneza.

In privinta obiectelor de mobilier, daca alegeti stilul oriental cu influente indiene, mobilierul este masiv si foarte bogat din punctul de vedere al ornamentelor caracteristice. Lemnul cel mai des folosit este abanosul, nucul fiind si el foarte des folosit. Pe langa interesantele sculpturi care caracterizeaza obiectele de mobilier specifice decorului indian, pictura pe lemn este si ea foarte des intalnita deoarece stilul indian este unul care abunda de mici elemente, fiecare avand o simbolistica aparte.

decor oriental

Motivele florale, modelele traditionale sau scenele de poveste in culori care mai de care mai aprinse pot caracteriza atat obiectele de mobilier, cat si decorul peretilor sau alte accesorii prezente in locuinta. Pe de alta parte, obiectele de mobilier specifice stilului oriental chinezesc si japonez sunt mult simple atat din punctul de vedere al materialelor folosite, cat si din punctul de vedere al modelelor caracteristice. In privinta culorilor obiectelor de mobilier se opteaza fie pentru culoarea naturala a lemnului, fie pentru culori foarte inchise.

In privinta decoratiunilor, stilul oriental indian este foarte bogat. Cuverturile groase cu modele inflorate sau traditionale, lumanarile parfumate si decoratiunile din lemn si sticla nu ar trebui sa lipseasca. De altfel, aranjamentele florale sunt si ele foarte apreciate.

Stilul oriental – rasfat pentru simturi

Stilurile chinezesc si japonez se ghideaza din punctul de vedere al decoratiunilor dupa regulile feng shui care va vor ajuta, dupa cum am spus si in primele randuri ale acestui articol, sa aveti o locuinta in care armonia si echilibrul sa invaluie intreaga atmosfera. Alegeti decoratiuni relationate cu cele mai importante elemente ale naturii care se regasesc, de altfel, la baza feng shui, lumnari parfumate si seturi de aromoterapie care vor invalui atmosfera intr-un aer de poveste.

Asadar, stilul oriental este unul foarte vast care pune accentul pe culoare si dinamism, pe crearea echilibrului si pe crearea unei stranse legaturi cu natura.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.