Dragoste și relațiiCu sau fără motiv întemeiat? - iată de ce înșeală bărbații

Cu sau fără motiv întemeiat? – iată de ce înșeală bărbații

De ce inseala barbatii? Probabil ca aceasta intrebare a fost subiectul unei conversatii la care ati participat si dumneavoastra, cel putin o data pana acum. In ultimii ani, aceasta activitate a ajuns sa fie privita ca fiind ceva firesc, insa discutiile asupra motivului raman la fel de controversate ca si in trecut, cand nu era atat de mediatizat acest fenomen. Si, nu trebuie omis faptul ca promoterii inselatului au fost considerati barbatii.

Unele femei afirma ca toti barbatii inseala, pentru ca asta face parte din natura lor. Este o supozitie destul de relativa, dat fiind faptul ca studiile au dovedit stiintific ca nu toti barbatii isi inseala partenerele de viata, si ca atunci cand se intampla acest lucru, este determinat de catre factori externi sau interni, subiectivi, sau deseori de imbinarea amandurora.

Astfel, un prim motiv pentru care barbatii inseala este acela ca imaginea pe care societatea le-a creat-o din acest punct de vedere este una destul de blanda, privindu-l ca pe un lucru permis, ceea ce ii determina sa isi revendice acest drept.

In comparatie cu reprezentantele sexului frumos, care ar fi judecate mult mai aspru de catre ceilalti in cazul in care “ar calca stramb”, barbatii primesc deseori un “Eh, e barbat! Nu ai cum sa-l schimbi!”, in urma caruia viata isi poate continua fagasul normal. Ba chiar, deseori se intampla ca inselatul de catre barbati sa fie privit ca pe o dovada de dragoste, nu datorita actului in sine, ci a faptului ca “A fost la alta, dar pana la urma tot la tine s-a intors!”.

barbat care inseala

Presiunile externe din partea societatii, si gradul ridicat de toleranta al femeilor in legatura cu acest subiect pot fi considerate motive destul de solide ce-i determina pe barbati sa insele. Un alt motiv ce poate fi pus pe seama presiunilor externe poate fi reprezentat si de faptul ca societatea pune accentul din ce in ce mai mult pe aspectul fizic, femeile avand drept modele persoane publice ce adopta tinute vulgare, ale caror singur rol este acela de a promova sexualitatea. In acest context, barbatii pot fi considerati doar niste pioni, insa acest motiv nu poate fi folosit drept scuza.

Un alt raspuns la intrebarea “De ce inseala barbatii?” ar putea fi reprezentat de acela ca nu sunt multumiti de ceea ce le ofera partenera de viata si nu ii pot comunica acesteia dorintele lor, apeland astfel la aceasta varianta alternativa. Problema aceasta poate fi regasita in cadrul a nenumarate cupluri, in care partenerii nu isi pot impartasi dorintele, din teama de a nu fi judecati, sau refuzati, si astfel refuza la dreptul de a fi fericiti impreuna. Barbatii inseala pentru a scapa de aceste frustrari, pe cand o mare parte din femei si le interiorizeaza, fapt ce determina ca insatisfactia lor provocata pe acest plan al relatiei sa se extinda pe toate celelalte planuri.

O alta explicatie a faptului ca barbatii inseala poate fi data si de modelul relatiei parentale, sau a relatiei dintre substituti ai parintilor, in anumite cazuri, pe care acestia l-au preluat si l-au interiorizat ca fiind acceptat social. In alte cuvinte, ceea ce au vazut in familie, asta fac pentru ca asta considera ei ca este bine.

Acestea fiind spuse, daca barbatii inseala sau nu, asta depinde de relatia in care sunt implicati sentimental, de educatie, de modelele parentale, de influenta grupului de prieteni, si multi alti factori.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.