DiverseCum să faci clătite?

Cum să faci clătite?

Fie că îți comanzi mâncare în fiecare seară pentru că nu prea știi cum funcționează aragazul, fie că ai vrea să participi la un concurs culinar, pentru că ți se pare că te lingi prea des pe degete, după ce gătești, sigur trebuie să știi cum să faci clătite. Dacă totuși nu ai savurat niciuna făcută cu mâine tale, îți explic eu cum să faci.

Rețetă  delicioasă – cum să faci clătite

Ai nevoie de lapte

Ca să înveți cum să faci clătite, ai nevoie, în primul rând de lapte. Dacă n-ai lapte, poți cere împrumut de la un vecin. Dacă vecinul nu este acasă, dacă nici el nu are lapte, dacă stai în câmp și n-ai vecini, cea mai simplă variantă este să găsești un magazin cu lapte proaspăt.

Adevărul este că laptele este un aliment destul de la îndemână în zilele noastre. Nu poți să ai mereu siguranța că e proaspăt, dar oricum… Intri în băcănia din colț și intrebi vânzătorul dacă are lapte proaspăt. Te rog să iei in considerare că s-ar putea să îți spună, sau nu, adevărul. Pentru că ești client fidel și ține la sănătatea ta, te informează că laptele nu-i foarte vechi, dar nici frigiderul în care este depozitat nu este în priză. Te sfătuiește să mergi la ferma de lângă oraș, de unde fac ei aprovizionarea.

În acest caz, te urci în mașină și pornești la drum. Puteai alege un alt magazin, dar de ce? Când mergi la sigur? În plus te mai plimbi și tu, îți aerisești mintea, te mai relaxezi. După un drum de 40 de minute, abia aștepți să ajungi la fermă, sa iei laptele și să mergi acasă. Doar n-ai uitat că trebuie să înveți cum să faci clătite.

Ghinion! Vacile sunt la păscut și tot laptele-i vândut. Acum ce-i de făcut?

Clătite fără lapte nu există?

Pleci capul și pleci acasă. Deschizi frigiderul, în speranța că te-a vizitat o zână bună și ți-a adus și niște clătite. Dacă nu s-a întâmplat minunea, te rog să iei în considerare faptul că poți să înveți cum să faci clătite și fără lapte. Am vrut să îți spun de la început, dar am uitat: ele se fac și cu apă minerală.

Deci, pune pe masa din bucătărie, apa minearală și făina. Ceee? N-ai făină? Păi de ce nu ai luat de la fermă, dacă tot ai fost, până acolo?

Du-te până la Mega Image, că sigur e aproape (sunt peste tot, dacă nu ai unul în zonă, probabil stai în junglă) și cumpără următoarele:

Ingrediente clătite:

250 de grame de făină

apă minerală (că poate nu îți ajunge)

2 ouă

praf de copt

ulei

Acum că ai cumpărat toate astea, probabil că ești obosit, așa că îți explic altă dată cum să faci clătite.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.