DiverseCe ai face dacă ai descoperi că ți-a fost schimbat copilul la...

Ce ai face dacă ai descoperi că ți-a fost schimbat copilul la naștere?

În ultimele săptămâni am auzit în media despre diverse cazuri de copii schimați la naștere, la noi în țară. Sincer să fiu, până acum văzusem de 2 ori așa ceva, dar doar în scenarii de film. Așa că am mai căutat și am găsit multe cazuri de copii schimbați la naștere, absolut incredibile.

Din fericire, din câte am înțeles totul s-a terminat cu bine în cazul poveștilor recente de la noi. Părinții și-au dat seama în timp util ( dacă putem spune asta, în condițiile în care au plecat acasă cu pruncul altcuiva).

Copii schimbați la naștere – e greu chiar și să îți imaginezi

Pentru orice părinte, chiar să se gândească la un astfel de scenariu este de neconceput. Dar, cu puțin curaj, te provoc să faci un exercițiu de imaginație.

Cum ai reacționa, dacă ai fi parte dintr-o astfel de poveste, o poveste care bate filmele?

Am o prietenă care, mai în glumă, mai în serios, când în sala de operație i s-a pus copilul nou-născut în brațe, a întrebat dacă a mai născut cineva în același timp cu ea. Acum râde și spune că a întrebat pentru că dintr-o mamă blondă cu ochii albaștri (adică ea) și un tată șaten, dar deschis la ten, nu se aștepta să iasă un copil cu atât, dat atât de brunet și creol. Era al ei, dar na…a simțit nevoia să întrebe.

În contextul acesta, în care în primele ore de viață copilul nu are trăsăturile foarte bine definite, cum ai putea să îți dai seama, ca ții în brațe copilul altcuiva?

Copii schimbați la naștere sau nu – iubirea de părinte nu are limite

Să presupunem că s-a întâmplat inevitabilul. Că pleci din spital și ajungi acasă cu un bebeluș minunat. Peste o săptămână, peste o lună, peste un an sau peste 10, afli că ai avut rolul de părinte, pentru un copil, care din punct de vedere biologic nu este al tău.

Să spunem că primești un telefon de la spital și ți se dă această veste? Cum reacționezi? Care este primul lucru pe care îl faci?

Dacă afli peste o săptămână situația este mai simplă, dar dacă afli peste 10 ani? Părintele cui ești? Copilul cui o să îl crești de acum încolo? Dintre doi copii schimbați la naștere, care este al tău?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.