Casă și grădinăConceptul de casă inteligentă și eficiență energetică ridicată este la mare căutare...

Conceptul de casă inteligentă și eficiență energetică ridicată este la mare căutare în acest an

Casa inteligentă este un concept nou, dar care însă câștigă teren an de an. Oamenii sunt tot mai interesați de el, pentru că își doresc să aibă o casă care răspunde nevoilor lor de conectivitate și principiilor resurselor energetice. Cel mai important avantaj oferit de casa inteligentă este optimizarea consumului de energie. Dacă tot consumul este reglementat și deșeurile aproape inexistente, asta va contribui printre altele și la reducerea facturii de energie, cu până la 40%.

Tehnologii de eficiență energetică

Oamenii care au cumpărat un teren își doresc să aibă și o casă modernă, eficientă din punct de vedere energetic și confortabilă pentru trai. Cea mai modernă casă a secolului 21 este cu siguranță casa inteligentă. Aceasta este eficientă din punct de vedere energetic, confortabilă și sigură, prietenoasă cu mediul.

În ziua de azi, scopul oamenilor este de a-și construi o casă care să combine nivelul maxim de confort și costurile minime pentru întreținerea ei. Pentru a avea o casă așa cum și-au dorit, oamenii folosesc materiale de construcții și bricolaj de cea mai bună calitate și au grijă ca aceasta să aibă o etanșeitate ridicată, care să garanteze protecția împotriva pierderilor de căldură și de energie.

Prin folosirea unor tehnologii noi pentru economisirea de energie, oamenii își pot reduce semnificativ facturile la utilități. Potrivit experților, aproape 2/3 din energia pe care o consumăm în casele noastre este pentru încălzirea ei, prin gaz și electricitate. Restul de energie consumată se împarte între apă caldă, congelator, frigider, aparate electrocasnice, dispozitive IT, aer condiționat, corpuri de iluminat și altele. Prin adoptarea unei atitudini responsabile, am putea evita risipa de energie.

Există și o serie de tehnologii prin care se face economisirea de energie, ce se referă la reglarea luminii, a temperaturii aerului, a sistemelor de încălzire, etc.

2. Noi gadget-uri pentru case inteligente

Specialiștii spun despre apariția multor dispozitive conectate pe piața IoT a caselor inteligente, care ajută la economisirea de energie. Acestea au legătură cu tehnologia inteligenței artificiale (AI) care va controla eficiența energetică în următorii ani.

Cele mai importante dispozitive pentru case inteligente sunt:

Camere multifuncționale cu jaluzele inteligente

jaluzele inteligente in pod

Oamenii vor putea înlocui jaluzelele obișnuite de la ferestre cu jaluzele inteligente, care pot ajuta la economia de energie. Acestea oferă multe avantaje, au senzori de lumină la exterior, se vor deschide automat dimineața, lăsând lumina soarelui să pătrundă în casă.

Noile jaluzele vor avea și panouri solare exterioare, vor permite controlul luminii din cameră, vor fi deschise și închise de la distanță și deci vor putea bloca căldura din exterior să pătrundă prin ferestre, pentru a menține o temperatură confortabilă în casă.

Sisteme moderne de încălzire

Pentru a avea case mai eficiente din punct de vedere energetic, producătorii recomandă boilere cu wireless, încălzirea prin pardoseală, termostate inteligente și alte dispozitive Smart Home.

Despre încălzitoarele cu apă moderne se spune că ajută la ridicarea și scăderea temperaturii boilerului de acasă, de la distanță, prin Internet. Boilerul poate fi programat de la distanță, să pornească, să încălzească apa la o anumită oră, sau să se oprească și astfel se reduc costurile cu energia.

De asemenea, oamenii sunt interesați și de termostatele inteligente pentru controlul sistemelor de încălzire și răcire și care permit automatizarea încălzirii casei. Aceste sisteme sunt monitorizate de la distanță printr-un termostat modern, ce va oferi analize despre consumul de energie și rapoarte despre banii economisiți lunar. Prin folosirea lor, modul de viață va fi mult mai ușor, iar în plus se vor economisi bani prin costurile de încălzire.

21

Configurarea sistemului de iluminat inteligent

Cu ajutorul unui sistem de iluminat cu senzori se poate face economie de energie în casă, se verifică dacă luminile sunt stinse chiar și de la distanță. Acest sistem se va aprinde sau se va stinge în funcție de prezența oamenilor în cameră. Sistemul poate fi configurat cu senzori de mișcare și cronometru. El poate fi considerat și un sistem de securitate care atenționează prezența cuiva în casă, în cazul unui furt.

Sistem de securitate mai bun

În ziua de azi, oamenii pot folosi și un sistem de securitate mai eficient, care poate avertiza în timp real când cineva încearcă să pătrundă în casă. În acest fel, oamenii vor lua imediat măsuri, vor suna la o companie de pază sau la poliție.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.