Timp liberPești de acvariu: Colisa labiosus - gurami cu buze groase, peștele verde...

Pești de acvariu: Colisa labiosus – gurami cu buze groase, peștele verde strălucitor

Colisa labiosus sau “gurami cu buze groase” este o specie de pesti care provine din apele asiatice, mai precis din India si Birmania. Face parte din familia Belontidelor insa, spre deosebire de pestii din alte genuri, dimensiunile sale sunt mai mici, ajungand pana la 9-10 cm.

Numele de “gurami cu buze groase” provine de la faptul ca, desi botul sau este mic, in partea superioara prezinta o excrescenta. In cazul masculilor care au ajuns deja la maturitatea sexuala aceasta poate fi observata cu mai mare usurinta.

In ceea ce priveste coloritul, Colisa labiosus este un peste verde stralucitor, uneori turcoaz, avand corpul brazdat de dungi rosiatice asezate neregulat. De foarte multe ori, atunci cand sunt foarte energici si agitati, zona inferioara a abdomenului acestor pesti se coloreaza intr-un violent inchis cu nuante de gri spre alb.

Masculii sunt mult mai colorati decat femelele. Aripioarele sunt viu colorate. Corpul este oval, aplatizat pe laterale. In mare parte, Colisa labiosus se aseamana cu ruda sa Colisa fasciata.

Pentru ca gurami cu buze groase sa se dezvolte corespunzator, are nevoie de un acvariu linistit si foarte bine amenajat.

Avand in vedere faptul ca este o specie foarte usor de intretinut, Colisa labiosus este foarte apreciata de catre acvaristi, in special de catre cei incepatori.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.