Timp liberCe au în comun toți colecționarii de obiecte rare? O pasiune costisitoare

Ce au în comun toți colecționarii de obiecte rare? O pasiune costisitoare

Unii oameni colecteaza cani, unii aleg sa isi faca o adevarata vitrina de bibelouri, unii opteaza pentru obiecte simple precum fete de masa, pahare de duzina, scrumiere, iar cei mai multi colectioneaza vise, dar colectionarii de obiecte rare, aduna istorie, aduna intamplari, aduna fapte. Fiecare pasiune se naste dintr-o nevoie, din nevoia avida de a avea, din nevoia de a se exprima prin lucruri, prin obiecte, prin materiale.

Nici un colectionar inrait nu va pune inainte de toate banii, deoarece pentru el banii se valorifica prin intermediul achizitiilor facute de-a lungul anilor. Norocul colectionarilor de obiecte rare este acela ca magazinele care le comercializeaza au devenit tot mai raspandite si mai variate. Iar cum intr-un magazin de specialitate poti gasi orice iti pofteste inima, atunci de ce sa nu-ti risti bugetul pentru a avea la tine acasa ceea ce nu au altii?!

Trasaturile colectionarilor de obiecte rare

De mentionat este ca acesti colectionari de obiecte rare nu se uita la bani si probabil din aceasta cauza nu vom vedea un om cu o situatie financiara modesta sa se afle in postura de a fi fericitul posesor al unei arme de razboi sau a unui tablou celebru, numai in cazul in care le-a mostenit sau au ajuns pe mana sa prin diverse circumstante imbucuratoare.

Colectionarii de obiecte rare se caracterizeaaza prin rafinament, gusturi alese si multa inflacarare pentru frumos si rar. Se poate spune ca este o nevoie inascuta si mai mult decat atat o stare patologica, pornita din nevoi. Unii oameni sunt condusi de dorinta de a avea lucruri elegante, extravagante in casa, care insa nu au o valoare prea mare, avand in vedere ca pe langa exemplarul din casa lor, au mai fost fabricate inca vreo cateva milioane.

Colectionari de obiecte rare nu tin cont de ceea ce cumpara, pentru ei o achizitie la fel de importanta, este atat o canapea ce a apartinut Reginei Elisabeta, cat si un ceas ce a apartinut unui taran anonim. Pasiunea nu are limite in astfel de situatii si cu siguranta nici nu cunoaste criterii de selectie. Colectionarii de obiecte rare nu tin cont decat de nevoile lor, de faptul ca li se cuvine acel obiect si de faptul ca trebuie sa il aiba. E o intreaga psihologie care s-ar rezuma simplu la faptul ca asa cum o gospodina vrea sa aiba in casa o draperie de un anumit fel, asa vrea si un colectionar de obiecte rare sa intre in posesia acestora.

Printre obiectele cu pricina se afla si pietre cu diverse inscriptii, potiuni unicate, care au diverse caracteristici, oglinzi care ar putea fi considerate magice, articole vestimentare purtate de vedete la un eveniment important si multe altele. Iar ca exemplu concret putem oferi articolele vestimentare ale lui Elvis Presley care au fost scoase la licitatie sub sume exorbitante. De mentionat mai este si faptul ca acesti colectionari de obiecte rare nu inseamna doar persoane particulare, ci si diverse institutii precum galerii de arta, cluburi sau muzee, fiecare dorind sa isi impodobeasca cat mai bine locul, in cazul in care se gasesc obiecte ce se pliaza pe masura nevoilor lor. a

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.