Timp liberColectionarii de articole din ziare - motivația din spatele acestei pasiuni duse...

Colectionarii de articole din ziare – motivația din spatele acestei pasiuni duse la extrem

Colectionarii, oamenii care isi desfasoara intreaga viata avand in sange aceasta activitate nu tin cont de ceea ce colecteaza, pentru ei pur si simplu nu conteaza nimic, atat timp cat nevoile le sunt satisfacute, iar dintre cei mai bizari colectionari sunt cu siguranta colectionarii de articole de ziare. Acestia isi aleg anumite tematici de-a lungul vietii si se axeaza pe anumite evenimente sau pur si simplu opteaza pentru colectarea unor articole scrise de anumiti reporteri pe care ii considera interesanti.

Pasionatii de aceasta activitate de cele mai multe ori isi lipesc pe pereti articolele cu pricina sau le pastreaza intr-un dosar, cu grija, tiplate, pentru a nu se deteriora. Unii aleg sa colecteze chiar si articole cu celebritati, avand o adevarata pasiune pentru poze si pentru reportajele de mari dimensiuni. Aceasta pasiune arata pur si simplu faptul ca poti sa colectezi orice vrei, cand vrei, fara sa te sfiesti si daca faci o pasiune chiar si pentru scame, de ce sa nu le colectezi?!

Creierul omului nu inceteaza sa uimeasca, iar unii psihologi sunt de parere ca cei mai multi dintre colectionari, care opteaza pentru lucruri banale, ori prea costisitoare, sau de ce nu, ca sa fim mai exacti, cam toti au o stare mintala putin dereglata. Deoarece la unii aceasta pasiune este dusa la extrem si nu se mai incadreaza in normele sociale, unii sunt mai mult sau mai putin dereglati, fiind in stare sa treaca praguri esentiale pentru a-si indeplini nevoile.

 

Colectionarii de articole de ziar, insa, nu trebuie sa fie catalogati gresit. Probabil ca ar trebui inainte de toate sa fie tratati ca oameni care vor sa mentina istoria sau intamplarile aproape de ei. Unii colectionari de articole de ziare, incearca sa stranga pur si simplu articolele scrise de … ei. Exact ! In cazul in care au avut sansa de a scrie si apoi s-au lasat de meserie, ori nu mai reusesc sa tina pasul cu articolele de duzina prezente in ziua de azi, si-au colectat frumusel capodoperele, tinandu-le ca intr-un fel de arhiva. E o modalitate mai usoara de a-ti alcatui „propria carte” cu a paragrafe, mai ales daca ai avut sansa de a relatat evenimente foarte importante sau de a interactiona si intervieva cu oameni de prestigiu.

colectionar de ziare

Alti colectionari de articole de ziare, se axeaza mai mult pe imagini: imagini cu o anumita tematica, imagini cu diverse cadre din natura, imagini cu persoane, cu locuri, cu animale, cu activitati umane, pe care le sorteaza cu timpul, toate acestea avand desigur si o mica descriere sub poza, si isi fac un adevarat album. Se spune printre oameni ca acei mai pasionati colectionari sunt copii, pentru ca ei incep inca de la o varsta frageda sa adune fel si fel de poze, fel si fel de obiecte si multe nimicuri.

Tot ce-i mai probabil ca aceasta activitate si anume colectionatul, este o activitate pornita din dorinta de a mai fi copil sau din simpla nerecunoastere a maturitatii. Si spunem asta deoarece oamenii adulti in general ar trebui sa aiba alte activitati mult mai responsabile, in afara de cele de a colectionata articole de ziare, cartonase, obiecte rare sau altele. Dar de ce sa nu recunoastem ca aceasta activitate oricum nu va ocupa foarte mult timp, decat in cazul in care doriti sa calatoriti si sa va intregiti colectia si cu articole de interes international, desi pe acestea le puteti gasi si in ziarele nationale.

Colectionarii de articole de ziare sunt si de alta categorie si anume aceia care fac o adevarata pasiune pentru un jurnalist, fie ca e de domeniu sportiv, fie ca e cultural, generalist, stirist, documentarist, informativ sau altele, acesta nu face nimic altceva decat sa starneasca pasiune si astfel devine foarte dorit, pentru stilul sau, este diferentiat, calitativ sau dimpotriva, mult prea jalnic si astfel colectionarul cu pricina aduna articolele pentru amuzament.

Articolele de ziare reprezinta o gama extrem de variata pentru cei care doresc sa inceapa sa le colecteze, iar pasionatii isi pot face serii intregi, de la articole cu informatii generale, stiri, programe tv, reportaje de amploare, portrete ale unor vedete, reportaje de evenimente culturale, stiri despre festivaluri ce au loc de-a lungul anilor, anunturi cu animale, matrimoniale sau diverse.

Atunci cand te-ai hotarat sa te axezi pe o anumita categorie din articolele ziarelor, e bine sa o urmezi doar pe aceea ca sa iti poti face macar o colectie calitativa, iar in cazul in care doresti sa urmaresti doar o anumita gazeta, cu atat mai bine. Colectionarii de articole de ziar sunt asemeni celor care colecteaza carti: avizi dupa informatie, dupa intamplari si dupa varietate, dorind mereu sa cunoasca, fiind insetati de nou, de patima de a pastra acel nou si de dorinta de a-i oferi locul cuvenit in dosarul sau, mai amplu sau aflat in plina dezvoltare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.