Timp liber4 pași esențiali pentru colecționarii de cartele telefonice

4 pași esențiali pentru colecționarii de cartele telefonice

In trecut telefoanele publice erau foarte utilizate, insa locul acestora a fost luat in mare parte de telefoanele mobile. Acestea nu au disparut, asa ca ar fi indicat ca oricine sa aiba o cartela telefonica la indemana atunci cand pleaca intr-o calatorie in alt oras, pentru a se asigura ca poate comunica cu ceilalti in cazul in care telefonul mobil sufera o defectiune. Colectiile de cartele telefonice au devenit din ce in ce mai populare, dupa ce acestea au surprins o multitudine de imagini, de la peisaje fabuloase, la imagini cu animale, copii sau desene abstracte.

Exista foarte multe persoane care considera ca o colectie de cartele telefonice este puerila si fara sens. Insa este o parere total eronata. Cei care colectioneaza aceste cartele cu siguranta nu sunt interesati doar de acest obiect din plastic frumos desenat care poate fi utilizat pentru a comunica. Din contra, colectionarii sunt interesati de cele mai multe ori de istoria telefoanelor, de istoria telefoanelor publice si a cartelelor, ei cercetand chiar si imaginile de pe spatele cartelelor care pot fi cat mai variate.

Istoria telefoanelor publice dateaza inca din anul 1889, atunci cand primul telefon public care putea fi accesat dupa introducerea unor monede a fost conceput de catre William Gray. Acest telefon a fost amplasat la intrarea intr-o banca. Inventia a fost atat de apreciata si de utila incat pana in anul 1902 in Statele Unite se gaseau peste 81000 de telefoane publice. La sfarsitul anilor ’80, in locul fiselor au fost introduse cartelele telefonice cu anumite valori. Inca de atunci acestea au inceput sa fie colectionate, bineinteles dupa ce creditul existent era consumat.

Motivele pentru care oamenii colectioneaza cartele sunt numeroase. In primul rand, acestea sunt utile, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care exista colectionari de cartele telefonice. Asta nu inseamna ca toti cei care folosesc cartele telefonice le si colectioneaza. Un alt factor care a dus la aparitia unei asemenea colectii il reprezinta varietatea de imagini. Se presupune ca cea mai impresionanta colectie este aceea in care cartelele telefonice prezinta imgini Disney. Imaginile cu animale, picturi si peisaje, copii sau vedete sunt si ele foarte apreciate.

Mai mult decat atat, exista colectionari de cartele telefonice care iubesc un anumit brand si asta ii va determina sa colectioneze doar o categorie de cartele. Un alt motiv pentru care colectiile de cartele telefonice au luat nastere il reprezinta valoarea cartelelor. In prezent, cea mai veche cartela telefonica este licitata la suma de aproximativ 5000 de dolari.
Probabil cel mai important motiv pentru care oamenii colectioneaza cartele telefonice este distractia si pasiunea de a impartasi un lucru cu alti colectioanri si, mai mult decat atat, dorinta de a face parte dintr-o comunitate a colectionarilor.

Mic ghid pentru colectionarii de cartele

1. Primul pas pentru cei care vor sa inceapa acum o astfel de colectie este cautarea de cartele interesante cu un design cat mai atractiv.
2. Dialogul cu alti colectionari este vital, iar cumpararea unor exemplare deosebite este urmatorul pas. O colectie spune de fiecare data o istorie. Interesul colectionarului pentru tipul de cartela este foarte important.
3. Pentru a-si pastra valoarea in timp, colectionarul de cartele telefonice trebuie sa mentina calitatea cartelelor din colectie, in sensul ca depozitarea lor trebuie sa se faca intr-un spatiu lipsit de umezeala si de razele soarelui pentru a se evita decolorarea acestora.
4. Obiectele din orice colectie au fost, sau inca sunt, in functie de situatie, foarte utile. De aceea nu ezitati sa folositi cartele care inca mai pot fi folosite, dupa care le puteti adauga colectiei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.