Dintre gama variata de clatite, acum va prezint una sarata, pe baza de spanac, umpluta cu crema de branza si cu salam.
Daca taiem capatele si taiem clatita in bucati se poate servi ca si aperitiv, datorita culorii intense va fi minunat pe un platou.
Ingrediente clatite de spanac umplute cu branza si salam
Pentru 10 bucati
- -500ml lapte (sau 300ml lapte, 200ml apa)
- -15 linguri faina
- -2 oua
- -varf de cutit sare
- -2 linguri ulei
- -200gr spanac congelat
- -crema de branza
- -salam sau mezeluri favorite
Mod de preparare
Adaugam faina in lapte, dupa care mai adaugam ouale, uleiul si sarea.
Amestecam pana la omogenizare, adaugam spanacul pe care il dezghetam inainte.
Punem o tigaie la incins la foc potrivit, adaugam un polonic de aluat.
Rotim tigaia cu miscari circulare pentru a intinde compozitia de clatite cat mai rapid in toata tigaia.
Tinem clatita la foc potrivit aproximativ 2 minute, desprindem marginile cu ajutorul unei spatule si o intoarcem, coacem si pe cealalta parte timp de 1 minut.
Dupa ce suntem gata cu clatitele, o luam pe cea pe care am terminat-o prima data, o ungem cu crema de branza, asezam feliile de salam si o rulam.
Se serveste rece, se pastreaza in frigider, acoperita cu folie transparenta.