Stiati ca oamenii consuma clatite inca din antichitate? Acesta este cel mai bun indiciu ca reteta este un succes.
Cunoscand vechimea retetei, stim ca exista o multime de variante. Dintre multe feluri de clatite nu stiu daca putem inventa ceva nou… dar partea buna este ca 100% gasim acasa ceva cu care sa umplem gem, finetti, branza, ciuperci, budinca etc, etc, etc.
Acum prezint o reteta cu nuca de cocos.
Ingrediente pentru aluatul clatite cu cocos si glazura de ciocolata alba (aprox. 12-14buc)
- -300ml lapte
- -200ml apa sau apa minerala
- -15 linguri faina
- -2 oua
- -2 buc zahar vanilat
- -varf de cutit sare
- -2 linguri ulei
- -4 linguri nuca de cocos
- -coaja rasa de portocala
Ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare
Frecam ouale cu zahar vanilat si sare, adaugam faina si treptat laptele, uleiul si apa.
Amestecam pana la omogenizare, adaugam nuca de cocos si coaja rasa de portocala.
Punem o tigaie la incins la foc potrivit, ungem cu putin ulei si adaugam un polonic de aluat.
Rotim tigaia cu miscari circulare pentru a intinde compozitia de clatite cat mai rapid in toata tigaia.
Tinem clatita la foc potrivit aproximativ 2 minute, desprindem marginile cu ajutorul unei spatule si intoarcem, coacem si pe cealalta parte timp de 1 minut.
Intre timp topim ciocolata menajera, cel mai bine se topeste pe baia de aburi. Intr-un vas punem apa si o asezam pe aragaz, in vas punem altul mai mic in care punem ciocolata.
Pentru a obtine o glazura moale adaugam langa ciocolata 2 linguri de ulei.
Cand terminam cu clatitele o sa fie topita si ciocolata.
Rulam clatitele, decoram cu glazura de ciocolata si cu coaja de portocala.