Animale de companieCâteva metode simple prin care se poate diferenția sexul hamsterului

Câteva metode simple prin care se poate diferenția sexul hamsterului

Multi proprietari de hamsteri care cresc astfel de animale de companie si-au pus la un moment dat intrebarea: Ce sex are hamsterul? Pentru cei fara experienta la aceste mici animalute recunosterea sexului poate fi destul de dificila, insa dupa ce vor invata cum se procedeaza pentru a afla daca este mascul sau femela vor ajunge la concluzia ca acest lucru nu este chiar deloc complicat.

Pentru a fi inspectat un lucru foarte important este ca hamsterul sa fie docil si obisnuit sa fie manipulat de proprietar. Acesta trebuie tinut cu o singura mana (aceasta poate sa fie de exemplu mana stanga) de spate, usor, cu burta in sus, putin ferm, dar nu strans, astfel incat sa se poata observa partea ventrala a corpului.

Cu mana libera, respectiv in acest caz cu cea dreapta, pentru a putea observa si intelege mai bine organele genitale din zona ano-genitala se inlatura usor firele de par lungi, fara a sufla peste ele, deoarece astfel hamsterul s-ar putea speria, el ar considera acest gest ca un atac asupra lui si va incerca sa scape din stransoarea mainii, iar daca saritura sa va fi foarte brusca ar putea rani persoana care il tine sau chiar si pe el insusi.

La masculii mici apare o glanda de miros pe partea ventrala a corpului, aproape de ombilic, pe care hamsterul o foloseste pentru a-si marca teritoriul. Aceasta glanda este foarte evidenta la masculi si se prezinta ca o zona de culoare maronie, de forma unei cruste, mai mare la exemplarele adulte.

Diferenta dintre cele doua sexe consta foarte clar in faptul ca distanta dintre anus si organele genitale este mult mai mare la mascul decat la femela, de cca. 1 cm. La femela distanta dintre anus si organele genital este foarte mica, doar de cativa milimetri, fapt ce face sa nu se vada nici un organ genital, care ar trebui sa fie prezent langa anus.

O alta diferenta clara ce apare intre femela si mascul este modul cum se prezinta baza cozii. La femela aceasta zona este mai rotunjita, iar la mascul zona se ingusteaza si se termina intr-un punct. Din a opta zi de viata se poate sti clar sexul unui hamster prin simplul fapt ca femela are sfarcurile mameloanelor vizibile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.