Părinți și copiiCât de mult contează pentru copii părerea părinților lor despre progresul în...

Cât de mult contează pentru copii părerea părinților lor despre progresul în învățarea unei limbi străine? (P)

Novakid, principala platformă online de engleză pentru copii din Europa, prezintă cele mai recente știri din lingvistică, neuroștiință și educație.

Platforma Novakid a analizat un studiu recent realizat de Universitatea Cambridge pentru a descoperi ce este nou în știința limbilor străine și cum se transformă: de la modul în care părinții influențează succesul copilului în studierea limbilor străine, până la cum aceștia ar trebui să fie atenți la variabilitatea orelor de curs.

Familia contează: atitudinea părinților față de limbi formează sinele multilingv

Un studiu făcut de Universitatea Cambridge, pe parcursul a doi ani, s-a concentrat asupra factorilor care influențează exact dorința studenților de a se vedea ca fiind multilingvi.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 1.300 de adolescenți din clasa a 8-a (cu vârsta de 12-13 ani), din șapte școli din Anglia. În cadrul cercetării, grupurile de studenți vorbitori nativi de engleză și cei care vorbesc engleza ca limbă adițională (EAL) au trebuit să precizeze pe o scară cât de multilingvi se considerau a fi sau ce emoții au când utilizează această limbă.

Cel mai puternic impact asupra atitudinii elevilor față de limbă a fost reprezentat de către convingerile părinților despre aceasta. Desigur, țara în care crește copilul este importantă.

Totuși, sondajul a arătat că influența părinților asupra percepției copiilor lor de a fi multilingvi este cu 1,4 mai mare decât cea a prietenilor lor și aproape dublă față de opinia profesorilor. De aceea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care părinții pot să-l facă este să-și construiască propriile convingeri pozitive în jurul limbii și să acorde atenție faptului că un copil trebuie să creadă, de asemenea, că studiul unei limbi noi nu înseamnă doar să găsească verbe neregulate, ci că e un proces distractiv, plin de satisfacții, o experiență zilnică plăcută.

Când copilul e conștient că este susținut de părinți și profesori, devine mai sigur pe sine și pe procesul de învățare. Încrederea și comunicarea continuă sunt componente foarte importante ale studiului; fără aceste două pietre de temelie, există riscul de neînțelegere și de ridicare a barierelor. Dar amintiți-vă: nu totul se rezumă la a observă din spate. Dacă părinții la început sunt reticenți, pe parcurs, după ce văd cât de ușor învață copilul engleză, se motivează pe sine și pe copil deopotrivă.

Este foarte important ca părintele să pună întrebări, să fie creativ și să facă apel la emoții și experiență. Interesul pentru învățare se măsoară prin curiozitatea care se poate observa în ochii unui copil, chiar și printr-o simplă întrebare de genul „Îți place lecția de astăzi?”.

Citește și:  Încearcă această rețetă de pui cu ciuperci pentru copii

Iar acum că noul an școlar a început și trebuie să te gândești la activități educative ce-l pot face pe cel mic să capete cât mai multe cunoștințe, îți recomandăm cu încredere lecțiile de engleză online Novakid.ro. Prima lecție e gratuită, iar în cadrul acesteia profesorul își va da seama de nivelul de cunoștințe al copilului, de nevoile ce trebuie satisfăcute și de metoda de învățare pe care trebuie să o practice la următoarele ore.

Despre Novakid

Novakid este o școală de engleză cu predare online

Novakid este o școală de engleză cu predare online pentru copiii de 4-12 ani, care s-a lansat pe piața internațională în anul 2017, ajungând să activeze în România începând cu anul 2021. Aceasta a fost recunoscută de o serie de organizații din întreaga lume:

  • Conform J’son & Partners Consulting (2021), platforma Novakid este lider pe segmentul său de activitate în Europa.
  • În 2021, Novakid a fost inclusă de The Org în Top 50 de companii emergente de tehnologie educațională.
  • HolonIQ a inclus Novakid în lista din 2021 a celor mai promițătoare 100 de startup-uri din Europa.
  • Pentru al doilea an consecutiv, Novakid a fost inclusă în topul anual GSV EdTech, ce numără cele mai bune 150 de companii private din spațiul de învățare digitală.
  • În 2022, Novakid a obținut premiul „Highest Satisfaction” în categoria Online Learning Platforms și s-a clasat în topuri pentru cel mai bun start-up și cea mai bună școală care oferă lecții individualizate copiilor, folosind metode inovative de predare.

Copiii care urmează cursurile Novakid au parte de lecții asistate de profesori nativi, care predau materia în concordanță cu vârsta cursantului și caracteristicile psihologice de dezvoltare. Orice cursant beneficiază de o primă lecție gratuită, pentru ca profesorul să observe ritmul și modul în care aceasta lucrează și reține informații. Durata unei lecții este de 25 de minute, timp suficient și bine valorificat, în care elevul deprinde limba engleză prin diverse moduri: conversații cu vorbitori nativi, jocuri, activități meta-cognitive, videoclipuri și excursii virtuale.

Pentru a afla mai multe despre școala de engleză Novakid vizitați www.novakid.ro.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.