Cărți de citit toamna, află recomandările noastre pentru acest sezon plin de nostalgie

0
499
Carte Foto: www.oceefriends.org
Carte Foto: www.oceefriends.org

Toamna este un anotimp plin de melancolie si nostalgie. Vremea nu mai este chiar atat de prietenoasa si incepe sa se instaleze amorteala specifica. Natura incepe sa sufere transformari si se pregateste pentru iarna iar noi, oamenii, ne gandim cu zambetul pe fata la vara care tocmai a trecut. Nu va lasati dusi de valul nostalgiei. Serviti o cana cu un ceai relaxant si deschideti cartea preferata sau una dintre cele mai potrivite carti de citit toamna din lista pe care o vom prezenta in randurile care urmeaza.

1. Din punct de vedere simbolistic, toamna poate sugera ultimii ani ai vietii. Asa este interpretat anotimpul nostalgiilor in celebrul roman al lui Gabriel Garcia Marquez – Toamna Patriarhului. Romanul aduce in prim plan intersanta poveste de viata a unui dictator care isi petrece ultimii ani ai vietii sub greutatea actiunilor politice pe care le-a intreprins de-a lungul timpului.

2. Daca iubiti literatura autohtona si va este dor de vremurile apuse, de linistea toamnei asa cum apare ea in Bucurestiul trecutului, Gheorghe Florescu va invita sa ii cititi romanul Confesiunile unui cafegiu. Si da, este nevoie sa serviti o cafea calda sau un ceai, pentru ca actiunea romanului este tesuta in jurul licorilor servite in cadrul unei cafenele in care clientii fideli erau artistii vremii.

3. Dupa nume veti putea crede ca este o carte ideala pentru toamna, insa nu trebuie sa va lasati pacaliti de numele romanului Toamna la Pekin al lui Boris Vian. Autorul incearca sa se joace cu mintea cititorilor creand o lume inedita, capabila sa ii scoata din monotonia caracteristica anotimpului.

Citește și:  Pești de acvariu: Cum trebuie să îngrijim peștii Chrysiptera cyanea sau Domnișoara albastră

Carti de toamna4. O poveste interesanta de iubire va ofera si Brocart de toamna, romanul lui Teru Miyamoto. Actiunea se petrece toamna, in Japonia. Romanul va va prinde inca din primele pagini deoarece suspansul si modul in care sunt exprimate sentimentele sunt cu adevarat deosebite.

5. Daca pana acum nu ati citit faimoasa serie Harry Potter a venit timpul sa o faceti. Veti observa ca aventurile pe care probabil le-ati vazut reprezentate in plan cinematografic va vor insoti in zilele plictisitoare ale toamnei si va veti dori sa parcurgeti toate volumele seriei.

6. O carte care surprinde foarte bine tumultul omului matur este si Marele Gatsby, celebra capodopera a lui Scott Fitzgerald. Este o carte pe care o puteti citi oricand, insa linistea si simbolistica toamnei va pot ajuta sa intelegi mai bine rostul evenimentelor petrecute in anii ’20.

7. Dupa cum am spus si anterior, toamna este simbolul maturitatii daca analizam succesiunea anotimpurilor in paralel cu evolutia unui individ. Una dintre cartile care dezbat intr-un mod foarte intersant conditia umana si pe care o puteti citi in toamna care va veni este Lumea Sofiei, un interesant roman scris de catre autorul Jostein Gaarder.

8. Relatiile dintre adulti nu sunt intotdeauna cele mai sincere, iar actiunile pe care le facem ii pot rani pe cei din jur. Daca doriti sa cititi cum functioneaza afectivitatea in cazul oamenilor, cartea Aici ne despartim a lui Jonathan Tropper se poate dovedi o excelenta carte de citit toamna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.