Rețete culinareCarne de pui în sos de vin și ceapă - o rețetă...

Carne de pui în sos de vin și ceapă – o rețetă delicioasă ce va încânta întreaga familie

Reteta e una delicioasa din carne de pui, pregatita cu multa multa ceapa si stinsa cu vin.

Ca si garnitura am ales morcovii, dar se poate servi cu orez sau piure.

Ingrediente carne de pui in sos de vin si ceapa

  • 500gr carne de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100ml vin alb sec
  • ulei
  • cimbru
  • dafin
  • boia
  • sare, piper

Mod de preparare

Incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa in el, totul stingem cu vin, adaugam dafinul, cimbrul si usturoiul, lasam sa fiarba 2 minute.

Turnam in tigaie, peste ingrediente, o cana de apa, condimentam cu sare si piper si adaugam bucatile de carne de pui (eu am facut din piept de pui, dar se poate prepara si din pulpe inferioare sau superioare).

Acoperit, lasam sa fiarba 20 de minute, dupa care luam jos capacul si mai lasam inca 20 de minute.

La final adaugam o lingurita de boia si gustam de sare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.