Reteta e una delicioasa din carne de pui, pregatita cu multa multa ceapa si stinsa cu vin.
Ca si garnitura am ales morcovii, dar se poate servi cu orez sau piure.
Ingrediente carne de pui in sos de vin si ceapa
- 500gr carne de pui
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 100ml vin alb sec
- ulei
- cimbru
- dafin
- boia
- sare, piper
Mod de preparare
Incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa in el, totul stingem cu vin, adaugam dafinul, cimbrul si usturoiul, lasam sa fiarba 2 minute.
Turnam in tigaie, peste ingrediente, o cana de apa, condimentam cu sare si piper si adaugam bucatile de carne de pui (eu am facut din piept de pui, dar se poate prepara si din pulpe inferioare sau superioare).
Acoperit, lasam sa fiarba 20 de minute, dupa care luam jos capacul si mai lasam inca 20 de minute.
La final adaugam o lingurita de boia si gustam de sare.