Rapid si gustos, orez cu sos de ardei copti.
Carnaciorii se poate schimba cu alta carne sau chremwursti, dupa gust.
Ingrediente carnaciori cu orez si sos din ardei copti
- 150gr orez
- 50gr carnati picanti
- 2 ardei rosii copti
- o ceapa
- usturoi
- lamaie
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Fierbem orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiem carnatii in bucati mici, ii prajim in foarte putin ulei dupa care ii scoatem pe servetele ca sa se absoarba grasimea.
Curatam ceapa si usturoiul, facem un sos dintr-un ardei si jumatate ( ardei copti – se prepara usor in cuptor, asezati-i intr-o tava, in cuptor, captusita cu hartie de copt 15-15 minute pe ambele parti) sucul de lamaie, usturoiul si 30ml apa.
Eu am maruntit prima data in robot, fara apa, dupa care am amestecat totul, cu apa, in blender.
Incingem ulei in care calim ceapa tocata marunt, adaugam orezul strecurat si sosul obtinut din ardei, condimentam dupa gust cu sare si piper, la final adaugam cubuletele de carnati si amestecam usor.
O idee pentru servire – daca vreti sa faceti si mai interesanta servirea, pastrati putin din orezul fiert si din ardei copti cu care sa faceti un decor, luati inspiratie din poze.