Acasă Animale de companie Specii de păsări: Canarul american cântător, originar din Statele Unite

Specii de păsări: Canarul american cântător, originar din Statele Unite

0
530
Canarul american cantator Foto: joescanaries.com
Canarul american cantator Foto: joescanaries.com

Canarul american cantator este o rasa dezvoltata in Statele Unite. Acest canar este apreciat foarte mult de crescatorii de pasari si pastrat in primul rand pentru placerea de a-i asculta cantecul. Pentru prima data, rasa a fost dezoltata in anul 1930 de un grup de femei din orasul Boston, din statul Massachusetts. Mai tarziu, a devenit una dintre cele mai populare specii de canari din Statele Unite ale Americii.

A fost obtinut prin incrucisarea a doua specii de canari, respectiv canarul Border (proportia a fost de 2/3) si canarul Roller (sau canarul tavalug german, proportia a fost de 1/3).  Referindu-ne la cantecului sau, acest canar cantator american a luat cele mai bune caracteristici de la ambele specii. In ceea ce priveste aspectul, seamana mai mult cu specia Border. Fata de canarul Roller cantecul sau este mai puternic, insa fata de canarul Border este mai domol.

Se hraneste cu furaje cu mixtura de seminte (mei, ovaz, in, rapita), sau seminte germinate, iarba, fructe proaspete (mere, banane), legume (salata, spanac, morcov) si altele. Penajul sau este destul de variat, poate fi alb, galben, maroniu sau o combinatie de culori.

Citește și:  Specii de păsări de colivie: Pescăruși japonezi (Lonchura striată domestică)

Din anul 1930, cercetarile au continuat, astfel incat crescatorii de canari cantatori americani au facut pasi destul de mari in dezvoltarea acestei specii. Aceste imbunatatiri sunt observate in cantecul deosebit pe care il au canarii canatatori americani de astazi. Astfel, el nu mai este doar un cantec puternic, a devenit mult mai variat si melodios. Aceasta calitate face ca micutul canar cantator american sa fie foarte pretuit.

Video – Canarul american cantator:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.