Casă și grădinăAmenajarea și amplasarea biroului în casa ta, 5 sfaturi de mare folos

Amenajarea și amplasarea biroului în casa ta, 5 sfaturi de mare folos

Persoanele care nu locuiesc intr-o casa foarte spatioasa care sa le permita amenajarea unei camere dedicate studiului, cu siguranta vor crea un colt dedicat biroului de acasa. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom oferi cateva idei interesante pentru amenajarea si amplasarea biroului.

Pentu orice elev, fie ca vorbim despre un elev de scoala gimnaziala sau despre un student, biroul nu reprezinta o simpla piesa de mobilier, ci un spatiu dedicat studiului. Mai mult decat atat, exista si persoane care au incheiat de ceva timp orice legatura cu scoala, insa locul de munca pe care il ocupa le solicita o munca suplimentara care poate fi desfasurata in intimitatea propriului camin, iar amenajarea corespunzatoare a unui birou este un pas foarte important.

In acest fel, biroul trebuie sa indeplineasca atat un aspect functional, cat si unul estetic, deoarece locul in care este amplasat biroul trebuie sa devina o adevarata sursa de inspiratie si creativitate. Mai mult decat atat, nu trebuie sa existe niciun fel de discordanta intre spatiul dedicat studiului si restul incaperii in care este organizat biroul deoarece aspectul estetic ar fi in acest fel incalcat.

Amplasarea si amenajarea corecta a biroului poate face ca studiul sau munca suplimentara sa devina activitati mult mai placute, de aceea in randurile care urmeaza va vom oferi cateva sfaturi utile pentru a amplasa si a amenaja corect biroul si coltul destinat studiului.

Inainte de toate, este de preferat sa alegeti locul potrivit in care spatiul de studiu va fi creat. Este recomandat ca locul ales sa fie unul cat se poate de retras pentru a va oferi linistea necesara in timpul studiului, de aceea foarte multe persoane aleg sa isi amplaseze biroul in dormitor. Si pentru camera copiilor si a adolescentilor, aceasta este o idee potrivita. Pentru a economisi spatiul, parintii aleg paturile supraetajate si amenajeaza spatiul dedicat studiului sub pat, ceea ce este o idee foarte buna. Pentru a va asigura ca spatiul de lucru este ferit de agitatia locuintei, puteti delimita biroul de restul incaperii prin folosirea unor panouri glisante sau chiar prin crearea unui perete despartitor prin folosirea gips-cartonului. Acesta poate fi decorat armonios in asa fel incat sa nu faca nota discordanta cu restul incaperii.

Lumina joaca un rol foarte important pentru coltul de studiu. Este bine ca biroul sa fie amplasat langa fereastra, deoarece lumina naturala este foarte importanta si trebuie sa vina fie din partea stanga, fie din fata. In ceea ce priveste lumina artificiala, se recomanda folosirea unor lampi de birou cu lumina linistitoare, care sa nu oboseasca sau sa irite ochiul atunci cand se va studia pe timp de noapte.

• Alegerea biroului se va face in functie de nevoi si preferinte si bineinteles in functie de designul celorlalte obiecte de mobilier din incapere. Creativitatea joaca un rol important atunci cand vine vorba de amenajarea biroului. Biroul trebuie sa ofere suficient spatiu pentru depozitarea materialului de studiu; se poate apela chiar si la rafturile supraetajate in cazul in care doriti sa depozitati carti deasupra biroului.

In ceea ce priveste accesoriile, acestea vor fi alese in functie de preferinte. Nu uitati ca inainte de aspectul estetic, biroul trebuie sa indeplineasca aspectul functional. Este important sa nu se foloseasca prea multe decoratiuni, fotografiile frumos inramate, tablourile si decoratiunile florale fiind cele mai potrivite. De pe un birou nu trebuie sa lipseasca suporturile pentru creioane, suporturile pentru post-it-uri si bibliorafturile care vor oferi un aspect mult mai elegant si mai organizat acestui spatiu.

Spatiul de studiu nu este complet fara un scaun comod. Alegeti scaune reglabile care sa va ofere confortul necesar.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.