Alegerea lămpilor pentru birou, idei de amenajare a spațiului de studiu

0
441
Alegerea lampilor pentru birou, Foto: squeakychic.blogspot.com
Alegerea lampilor pentru birou, Foto: squeakychic.blogspot.com

Alegerea lampilor pentru birou pare a fi un pas foarte usor pentru amenajarea spatiului de studiu, insa nu este nici pe departe chiar atat de simplu. In randurile urmatoare vom incerca sa va oferim cateva sfaturi care sa constituie un adevarat ajutor atunci cand doriti sa alegeti o lampa potrivita biroului dumneavoastra.
O lampa de birou, ca oricare alt corp de iluminat, trebuie sa respecte doua principii de baza: principiul functional, acela de a oferi o sursa de lumina potrivita, si principiul estetic, in sensul ca lampa de birou trebuie sa corespunda cu intregul design al incaperii, fiind considerata si un element decorativ.

alegere lampa birouInainte de toate, pentru o lampa de birou aspectul functional este deosebit de important. Lampa de birou trebuie sa va ofere cantitatea de lumina necesara pentru serile pe care le petreceti studiind sau citind, pentru a evita obosirea ochilor si senzatia de uscaciune de la nivelul acestora, in asa fel inca sa vi se permita o mai buna concentrare si eficienta. Din acest punct de vedere, lampa de birou trebuie sa corecteze sau sa amplifice lumina din camera dumneavoastra. Lumina degajata de corpul de iluminat principal nu este suficienta intr-o astfel de situatie, asa ca lampa de birou trebuie sa fie suficient de puternica. Avantajul este ca exista lampi de birou cu diferite tipuri de lumina, ceea ce va permite sa alegeti lampa potrivita pentru necesitatile dumneavoastra.

In afara de aspectul functional, lampile de birou trebuie sa respecte si principiul estetic. Exista si situatii in care lampa de birou reprezinta doar un simplu obiect decorativ, fiind aleasa cu scopul de a adauga camerei sau coltului de studiu un plus de personalitate. De exemplu, lampa pentru biroul unui scolar trebuie sa reprezinte personalitatea acestuia si sa se afle in perfecta concordanta cu intregul design al camerei. Pe de alta parte, pentru biroul unui om de afaceri, s-ar potrivi o lampa eleganta, existand modele considerate cu adevarat opere de arta.

Citește și:  Top 10 cele mai populare plante de grădină pe care trebuie să le evitați

Sfaturi pentru a alege lampa de birou potrivitaalegerea lampilor de birou
• Stabiliti care este cantitatea si tipul de lumina de care aveti nevoie pentru biroul dumneavoastra de studiu. Dupa cum am mentionat si anterior, puteti alege mai multe tipuri de lumina, iar lampile care permit reglarea intensitatii acesteia sunt cele mai indicate.

• Doriti o lampa care poate fi sustinuta de birou sau una atasabila? Cele de birou sunt cele mai des utilizate deoarece sunt mult mai elegante. Persoanele care au de realizat proiecte complexe de arhitectura sau design prefera lampile atasabile si mobile, care pot fi prinse de marginile biroului in functie de nevoi.

• Alegeti intotdeauna design-ul potrivit. O lampa de birou eleganta nu s-ar potrivi pentru camera unui copil, asa ca tineti mereu cont de aspectul estetic.

Asadar, alegerea lampilor de birou nu ar trebui sa fie un pas chiar atat de dificil, insa trebuie facuta intotdeauna cu atentie pentru ca o lampa de birou reprezinta un element important pentru persoanele care studiaza, realizeaza proiecte sau citesc pe timp de noapte. Lampa trebuie sa intregeasca decorul insa in acelasi timp trebuie sa inlocuiasca lumina naturala pentru ca ochii sa nu oboseasca.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.