Torturile de nunta moderne sunt mai mult decat un desert dulce. Astazi, tortul sau o alternativa creativa reprezinta o parte esentiala a receptiei si deseori o piesa centrala cu o aroma decadenta. Mirii si miresele nu se mai opresc la tortul traditional, rotund cu glazura alba de unt. Cand vine vorba de torturi de nunta moderne, merge aproape orice. Tortul de nunta adeseori reflecta personalitatea cuplului sau tema generala a nuntii.
Modele de torturi de nunta pentru noul mileniu
Un vlastar al trendului popular “prajiturele de nunta” este servirea invitatilor cu torturi in miniatura. Un tort cu unul sau doua niveluri se foloseste pentru ceremonia taierii tortului si pentru servirea mirilor, a domnisoarelor si a cavalerilor de onoare. Invitatii primesc cate un tort in miniatura care este decorat in mod similar cu tortul cel mare.
Deoarece torturile de nunta moderne au devenit o atractie majora la receptiile de nunti, cuplurile doresc ca torturile lor sa arate ca niste opere de arta. De la inspiratiile Monet la Art Deco, aproape orice merge. Vopseaua comestibila, ciocolata turnata in diverse forme si pasta de guma ajuta la crearea unor modele de torturi deosebite.
Figurinele de tort sub forma de monograme erau inainte o modalitate prin care mirele si mireasa isi personalizau tortul de nunta. Acum, cuplurile au la indemana o optiune mult mai intima. Torturile pot fi proiectate in asa fel incat cuvinte intregi pot invalui fiecare nivel al tortului, fie ca este vorba de versetul preferat din Biblie, un citat despre dragoste sau versurile unui cantec romantic.
Un alt mod de a personaliza un tort este acela de a imprima fotografii cu mirele si mireasa cu cerneala comestibila pe o hartie speciala care poate fi folosita pe tort. Miresele care petrec ore intregi incercand sa gaseasca rochia perfecta, acum cauta modalitati de a incorpora designul rochiei in aspectul tortului de nunta. Mostrele de tesaturi si fotografiile detaliate le ofera cofetarilor si decoratorilor inspiratie pentru a realiza un tort care sa se potriveasca cu rochia de mireasa.
Torturi de nunta sculptate
In ultimii ani, torturile rotunde au facut loc torturilor de forma patrata sau de orice alte forme. Acum, chiar si torturile in diverse forme sunt date la o parte in favoarea torturilor sculptate. “Arhitectii” de torturi, sau oamenii care pot transforma pana si Turnul Eiffel intr-un desert delicios, sunt cei care se ocupa de realizarea acestor torturi moderne.
Castelele, animalele, florile, scoicile si multe altele nu mai sunt doar decoratiuni de tort, ci au devenit torturi in sine. Cuplurile care aleg aceasta varianta, deseori ii servesc pe invitati cu felii dintr-un tort cu forma dreptunghiulara, intrucat torturile sculptate se pot dovedi greu de taiat mentinand in acelasi timp integritatea structurala.
Torturi de ciocolata moderne
Traditia plaseaza de obicei tortul alb drept alegerea cea mai des intalnita la nunti, plus tortul mirelui ca o alternativa pentru cei ce iubesc ciocolata. Astazi, cuplurilor pretentioase de pretutindeni le sunt oferite versiuni de lux ale tortului de ciocolata. Tortul modern de ciocolata nu este un tort obisnuit, Cofetarii au experimentat cu arome care fac din ciocolata simpla o adevarata delicatesa pentru papilele gustative.
Luati in considerare torturi de ciocolata cu urmatoarele arome si umpluturi: fulgi de menta, zmeura, cafea, boabe de cacao, bezele, scortisoara, sampanie, ghimbir, crema de nuca de cocos, piper rosu. Cuplurile deseori se lasa prinse de proiectarea tortului de nunta, trecand cu vederea obtinerea unei retete speciale. Un tort de nunta din ciocolata neagra cu crema de portocale va fi tinut minte la fel de bine ca un design unic. Glazura folosita la torturile de ciocolata poate fi la fel de versatila ca si in cazul altor tipuri de tort.
Bugetul pentru un tort de nunta modern
Tortul poate sa fi fost inclus in costurile serviciilor de catering pentru nunta atunci cand s-a calculat bugetul. Odata cu cresterea numarului de cofetari specialisti si a cerintelor tot mai extravagante, multe cupluri trebuie sa-si dea seama cat de mult doresc sa cheltuiasca numai pe tortul de nunta. Suma cheltuita depinde de bugetul general, de designul tortului si de cat de important este pentru mire si mireasa sa aiba un anumit cofetar sau un anumit tort.
Cererile scandaloase, cum ar fi versiunea in marime naturala a miresei sau utilizarea aurului comestibil, nu sunt cereri nemaiauzite in acest domeniu si vor face ca pretul sa creasca vertiginos. Chiar si cererile mai rezonabile, cum ar fi o combinatie unica de arome sau scrierea unui anumit text pe tort, pot ajunge sa coste suplimentar datorita ingredientelor scumpe sau a gradului de dificultate.
Pentru a tine bugetul sub control, multe cupluri opteaza pentru inchirierea unui tort fals, care de obicei inseamna un model realizat din polistiren acoperit cu glazura. In acest caz, mirii ii servesc pe invitati cu felii dintr-un tort dreptunghiular. Alte cupluri opteaza pentru un tort cu un singur nivel si un design uimitor, in schimbul unui tort mare.
Traditia in sine a tortului de nunta nu se va demoda niciodata, indiferent de ce trenduri moderne apar in materie de torturi. Fie ca mirii aleg un tort din ingrediente organice, un tort decorat in culori indraznete, cheesecake in loc de tort, tort compus din gogosi sau prajiturele, puteti fi siguri ca un desert delicios va fi vedeta receptiei de nunta si in anii care vin.
Galerie foto Torturi de nunta moderne:
Hmm ,sunt de acord ,fiecare nunta sa reflecte personalitatea mirilor