Animale de companieRasa de câini Ainu (Hokkaido), câinele capabil să atace un urs de...

Rasa de câini Ainu (Hokkaido), câinele capabil să atace un urs de 250 de kg

Ainu (Hokkaido) este cea mai veche rasa de caini din Japonia, declarata in anul 1937 in tara de origine drept monument al naturii. Acest caine a primit numele dupa tribul Ainu de pe Insula Hokkaido, din Japonia.

Cainele Ainu are corpul robust, atletic si musculos, picioarele subtiri si drepte. Ochii sunt mici de culoare caprui inchis, urechile triunghiulare, mici si ridicate, nasul este negru, falcile drepte si puternice, dentitia solida si sanatoasa, buzele subtiri. Corpul este acoperit cu blana aspra si dreapta de culoare roscata, maronie cu alb, bej, tigrat, sau cu nuante de gri. Obisnuieste sa tina coada ridicata si incolacita. Parul la coada este putin mai lung.

Acesti caini sunt foarte inteligenti, usor de dresat, extrem de curajosi, in ciuda marimii lor sunt capabili sa atace si un urs de 250 kg. Au un simt ascutit al orientarii, fiind in stare sa se intorca acasa indiferent de distanta.

Masculii pot ajunge la inaltimea de 48-52 cm si greutatea de 24-27 kg, iar femelele ajung la inaltimea de 45-48 cm si greutatea de 20-24 kg.

Hokaido
Hokaido

Acesti caini sunt recomandati oricarui crescator de animale, deoarece sunt ascultatori, blanzi, intelegatori si foarte afectuosi. Nu sunt probleme daca sunt tinuti in apropierea copiilor. Este un caine de vanatoare neinfricat, un caine de paza excelent, avand calitati unice de aparare. Este mereu alert, plin de viata, increzator, are personalitate puternica de aceea trebuie sa fie dresat de un stapan hotarat si rabdator. Nu trebuie lasat in apropierea altor animale, deoarece tinde sa fie agresiv mai ales cu alti cani.

Nu este recomandat sa fie tinut in apartament, iubeste spatiile deschise, largi, prefera sa doarma afara. Ii place sa calatoreasca si sa descopere zone neexploatate de el. Rezita usor la temperaturi scazute si ninsori puternice.

Blana sa nu necesita ingrijiri speciale, trebuie doar periata o data pe saptamana. Hrana recomandata este cea speciala pentru cani, bogata in substante nutritive.

Speranta de viata la aceasta rasa este de 11-13 ani.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.