Nunți și mireseLa ce să te aștepți atunci când decizi să ai ceremonia de...

La ce să te aștepți atunci când decizi să ai ceremonia de nuntă pe plajă

Ceremoniile de nunta care au loc pe plaja sunt o alternativa romantica ce au devenit tot mai populare, in detrimentul ceremoniilor care au loc in biserica. Oaspetii se vor bucura de aerul liber si de detaliile uimitoare de care vor avea parte la nunta pe plaja a visurilor tale.

Avantajele unei nunti pe plaja

Desi nuntile ce au loc pe plaja au crescut in popularitate de-a lungul timpului, acestea continua sa fie mai putin frecvente in comparatie cu nuntile ce au loc la biserica sau in gradini. Mai ales daca nu locuiti in apropiere de mare, nunta pe plaja poate fi romantica si distractiva pentru invitatii vostri.

Chiar daca ati crescut langa mare, asta nu inseamna ca ceremonia de nunta pe plaja nu poate fi speciala. In acest sens puteti alege ca locul unde va avea loc ceremonia sa fie zona unde v-ati plimbat prima oara impreuna sau locul unde te-a cerut in casatorie. Indiferent de simbolism, locul preferat pe plaja va va furniza amintiri speciale si de asemenea fotografii grozave pentru albumul foto pe care il veti pretui intreaga viata.

Nuntile pe plaja sunt o idee buna mai ales daca bugetul de nunta este mic. Daca nu-ti permiti sa cheltuiesti mult pentru a inchiria un spatiu pentru ceremonie si receptie, atunci plaja ramane cea mai buna optiune. Pentru a te casatori pe plaja ai nevoie doar de permis special, iar astfel vei fi scutita de taxele socant de mari percepute de alte locatii de nunta.

Plaja versus biserica si primarie

Una din marile atractii ale nuntii pe plaja este faptul ca aceasta se abate destul de mult de la traditionalele nunti in biserica sau la primarie. Chiar si persoanele religioase opteaze adeseori sa renunte la locatia de nunta standard, in schimbul unei locatii diferite si memorabile.

Ceremoniile de nunta care au loc pe plaja sunt diferite de cele care au loc la biserica din mai multe puncte de vedere. In primul rand, ai mai multa libertate in a alege preotul care sa oficieze casatoria. In unele biserici este obligatoriu ca nunta sa fie oficiata de preotul de acolo, iar pentru cei care isi respecta credinta, dar vor sa fie casatoriti de alt preot, aceasta restrictie poate reprezenta o problema. De asemenea, daca vrei sa te casatoresti in biserica, va fi nevoie sa platesti o taxa de inchiriere, taxa care variaza in functie de biserica aleasa. Uneori cuplul nu-si poate permite aceasta taxa, intrucat este destul de mare.

nunta pe plaja

Nuntile care au loc in biserica mai au dezavantajul de a-ti restrictiona creativitatea. De exemplu, putine biserici permit ca pe culoarul ce duce spre altar sa fie presaratae petale de trandafir, intrucat acestea pot pata covorul si pot reprezenta un pericol de alunecare pentru cei care vor merge pe culoar (un risc pe care biserica nu doreste sa si-l asume). De asemenea, ar mai putea exista limite impuse in ceea ce priveste numarul de domnisoare de onoare, muzica aleasa pentru ceremonie, precum si alte asemenea detalii.

Casatoriile care au loc la primarie sunt, de asemenea, nesatisfacatoare cand vine vorba de visul unei mirese legat de ziua nuntii. Majoritatea femeilor viseaza la o ceremonie de nunta romantica, iar asta nu se poate intampla daca nunta are loc la primarie. Plaja reprezinta un compromis foarte bun pentru cei doi miri in cazul in care acestia sunt de religii diferite si nu s-au putut decide a carui credinta s-o respecte. O nunta ce are loc pe plaja poate rezolva aceasta dilema cu usurinta, ambii parteneri fiind liberi sa-si onoreze propria credinta, fiecare in modul sau special.

Altarul de nunta

Acum ca v-ati decis sa va casatoriti pe plaja, veti dori sa luati in considerare decorul. Cel mai probabil veti dori ceva care sa se incadreze intre lejer si formal, iar un altar de nunta este o modalitate de a obtine acea ambianta perfecta. Intrucat marea majoritate a ceremoniilor de nunta ce au loc pe plaja sunt minimaliste, altarul va fi elementul principal in jurul caruia se vor armoniza toate celelalte detalii de nunta.

Incercati sa alegeti un altar care sa se potriveasca atat personalitatilor voastre, cat si mediului inconjurator. Multe mirese aleg arcade realizate din bambus sau incorporeaza alte plante ca frunzele de palmier si florile exotice. Altarul de nunta poate fi decorat si cu bucati dintr-un material transparent si vaporos. Pentru decorarea altarului de nunta incercati sa utilizati culorile bleu, levantica, portocaliu vibrant sau rosu profund.

Nimic la voia intamplarii

Ceremonia de nunta pe plaja este un mod amuzant si deosebit de a-ti uni destinul cu persoana iubita, dar in acelasi timp trebuie sa nu uiti sa le asiguri tot confortul invitatilor de la nunta. Daca la nunta vor fi prezente rude si prieteni mai in varsta sau care folosesc scaun cu rotile, asigurati-va ca nisipul nu va reprezenta un impediment in deplasarea lor si ca vor avea un loc in primul rand la ceremonie. O rampa din lemn sau o pasarela reprezinta doua modalitati de a rezolva o asemenea problema.

De asemenea, nu ignorati buletinul meteo atunci cand planificati o nunta pe plaja. Nu este de dorit ca in ziua nuntii sa ploua, prin urmare alegeti ziua cu grija si nu uitati sa aveti rezervata o a doua locatie in caz de nevoie. Ceremoniile de nunta care au loc pe plaja pot fi pe cat de unice sau traditionale va doriti. Daca adori marea si nisipul, atunci cu siguranta acest tip de nunta ti se potriveste si ar fi pacat sa nu-ti implinesti visul de a te casatori pe plaja.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.