Animale de companieSpecii de păsări: Canarul albinos, canarul complet alb

Specii de păsări: Canarul albinos, canarul complet alb

Canarul albinos este complet alb, datorita pierderii in totalitate a pigmentilor de culoare. Face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae. Este un canar de culoare, crescut mai ales pentru aspectul penajului deosebit de alb.

Daca picioarele sau ochii unui canar sunt maronii, atunci acea pasare nu este cu adevarat albino. La fel si pigmentul trebuie sa fie in totalitate lipsit de culoare, pentru ca sa fie un pigment albinos.

Multi specialisti considera ca acest tip de canar nu este cu adevarat albinos. Ei cred ca doar a suferit o mutatie alb lipocrom sau o mutatie alb lipocrom recesiva. In functie de fiecare situatie in parte, canarul poate avea ochii rosii (asemanatori cu cei de la canarul ino) sau caprui. Se spune ca in trecut existau canari cu adevart albi, insa au disparut, deoarece tulpina genetica era deosebit de slaba pentru a fi durabila.

Un exemplar de calitate trebuie sa aiba penajul alb clar si pur. Crescatorii de pasari urmaresc mereu sa obtina o puritate cat mai mare a culorii penajului. La acesti canari, ochii, picioarele si ghearele sunt foarte deschise, spre alb sau de culoarea pielii.

Aceasta pasare se creste foarte usor, este sanatoasa, rezistenta, docila si prietenoasa. In general se ataseaza foarte repede si este o companie placuta. Cantecul ei este frumos, cu sunete armonioase, nu este foarte puternic ca sa deranjeze. Hrana trebuie sa contina seminte diferite, legume, fructe, vitamine si minerale. Colivia trebuie tinuta intr-o camera incalzita, ferita de curenti de aer, la lumina, deoarece canarii albinosi sunt foarte sensibili la un mediu umed, cu temperaturi scazute.

Video – Canarul albinos:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.