Animale de companieSpecii de păsări: Canarul galben melanin face parte din familia Fringilidae

Specii de păsări: Canarul galben melanin face parte din familia Fringilidae

Canarul galben melanin face parte din familia Fringilidae, ordinul Passeriformes. Cu mult timp in urma se credea ca majoritatea canarilor sunt galbeni, dar acest lucru nu era adevarat. Canarul salbatic capturat din Insulele Canare nu era galben. El era verde, insa avea culoarea de fond galbena, cu o suprapunere a pigmentului melaninic negru sau maro.

Aceasta suprapunere a melaninei a modificat culoarea galbena de fond in verde-oliv. Acum o suta de ani, crescatorii de pasari au realizat o mutatie prin imperecherea canarilor salbatici. Aceasta mutatie a avut ca rezultat obtinerea canarului galben, care in scurt timp  a devenit foarte popular printre canarii de culoare cunoscuti pana atunci.

Canarul galben melanin este apreciat de crescatorii de pasari in special pentru culoarea penajului si mai putin pentru cantec si conformatia corpului. Un canar adult poate ajunge la aproximativ 14 cm lungime. Culoarea de fond a acestui canar este galbena, dar se pot observa usor pigmentii culorilor maro si negru. Aspectul mat al culorii galbene este foarte frumos.

Pentru a avea un exemplar rezistent si sanatos, trebuie sa i se asigure o alimentatie bazata pe amestec de seminte, fructe si legume proaspete. Aceasta trebuie completata cu minerale si vitamine. Colivia trebuie sa fie spatioasa, asezata intr-o camera ferita de curenti de aer reci, la o inaltime de cca. 1,5 m.

Cand au conditii prielnice, aceste pasari sunt prolifice. Femela depune 3-5 oua, cate unul in fiecare zi. Apoi isi hraneste puii impreuna cu masculul. In general acesti canari sunt usor de crescut, sunt pasari prietenoase, pline de viata, o companie placuta pentru oricine.

Video – Canarul galben melanin:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.