Timp liberPești de acvariu: Colisa sota sau gurami de miere, recomandat pentru acvarii...

Pești de acvariu: Colisa sota sau gurami de miere, recomandat pentru acvarii mari

Colisa sota sau “gurami de miere” este un peste deosebit, foarte apreciat de catre acvaristi pentru comportamentul sau, fiind uneori foarte activ si alteori linistit. Motivul pentru care acest peste este numit “gurami de miere” este ca provine din apele dulci din sudul Asiei, fiind cel mai adesea intalnit in India si Bangladesh. Mai mult decat atat, si culoarea aurie vine in intarirea acestui nume, masculii fiind mai intens colorati decat femelele.

Colisa sota face parte din familia Belontiidae, toate speciile care fac parte din aceasta familie caracterizandu-se prin prezenta labirintului, organ situat deasupra capului care permite pestilor sa capteze oxigen din aer, completand in acest fel sistemul branhial.

Pestii care fac parte din aceasta specie au corpul oval, usor aplatizat in lateral. Coloritul este deosebit, acestia fiind aurii, iar capetele aripioarelor fiind portocalii. Masculii sunt mai inchisi la culoare decat femelele. Sunt foarte mici, dimensiunea maxima fiind de 4-5 cm.

Reproducerea in cazul acestei specii nu este deloc dificila. Masculul isi schimba oarecum coloritul, in sensul ca este mult mai inchis la culoare, devenind aramiu, iar femela este bej. Doar uneori masculii costruiesc cuibul de bule pentru protejarea larvelor, insa intotdeauna ei sunt cei care la ingrijesc pana cand acestea incep sa se deplaseze singure.

Sunt pesti foarte sociabili si pot fi companioni ideali pentru guppy, betta, molly sau pestii neon.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.