Animale de companieSpecie de păsări: Pasărea din specia Canar, Parizianul cu volănașe

Specie de păsări: Pasărea din specia Canar, Parizianul cu volănașe

Canarul parizian cu volanase a aparut la mijlocul sec. al XIX-lea si este unul dintre cele mai mari specii cunoscute. A fost realizat de cativa crescatori de canari din partea de nord a Frantei, in dorinta de a obtine o rasa noua, mult mai mare, cu un penaj mai bogat, mai voluminos, cu penele franjurate ca niste volanase. Astfel, ei au folosit incrucisarea a doua specii: canarul olandez de nord si canarul cu volanase de nord.

Acest canar este frumos din toate punctele de vedere si poate avea diferite culori. Cele mai intalnite sunt: alb, portocaliu, galben, maro, cafeniu, gri si combinatii ale acestora. Ajunge la o lungime de 19-22 cm, forma corpului este masiva, armonioasa. Tinerii au o dimensiune mai mica de 19 cm, deoarece ei continua sa se dezvolte an de an.

Capul pare sa aiba o casca de protectie formata din penele de pe partile laterale. In zona obrajilor, penele sunt lungi si formeaza favoriti. Destul de mari sunt si cele de pe frunte si de sub cioc. Spre spate are o corola de pene ce formeaza un guler. Pe partea anterioara a corpului, penele sunt ondulate, pornesc dinspre lateral si se intalnesc pe linia mediana a pieptului.

Pe spate penele sunt simetrice si formeaza o carare pe mijlocul acestuia. Doar aripile si coada nu au onduleuri. Aripile sunt foarte apropiate de corp. Coada este puternica si lunga. Picioarele sunt destul de mari, puternice, cu gheare groase si lungi, uneori rasucite ca un tirbuson. Coapsele sunt bine acoperite cu pene lungi. Ciocul este puternic si gros.

Canarul parizian cu volanase are un aspect robust si este destul de prolific. Obisnuieste sa aiba o pozitie mandra si maiestoasa. Se poate vedea imediat diferenta dintre o pasare care sta ghemuita pe stinghie si una care sta intr-o pozitie indrazneata, verticala, sprijinindu-se pe picioarele puternice.

Uneori acesti canari pot suferi de boli respiratorii, tulburari nervoase, sunt sensibili la anumite produse alimentare. Trebuie hraniti in special cu mixtura de seminte, legume si fructe proaspete, complex de multivitamine, seminte incoltite, cu scopul de a avea toate elementele necesare in organism, pentru un penaj frumos si bine dezvoltat.

Cantecul acestui canar este asemanator cu al canarului comun. Este crescut mai ales pentru aspectul deosebit al penelor moi si ondulate, mai putin pentru culoare si cantec.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.