Nunți și mireseCând este necesară anunțarea nunții și care sunt motivele pentru care să...

Când este necesară anunțarea nunții și care sunt motivele pentru care să o faci

Daca ti-ai anuntat logodna si viitoarea nunta, este normal ca si anuntarea nuntii sa aiba loc dupa ce acest eveniment s-a petrecut deja. In acest caz, iti poti tipari anunturile in acelasi timp cu invitatiile la nunta, asta pentru a economisi timp. De fapt este posibil chiar sa poti economisi si bani, intrucat cu siguranta vei gasi oferte care iti ofera discounturi. In plus, daca pregatesti anunturile din timp, vei avea parte de un detaliu in minus de care sa-ti faci griji atunci cand esti in febra pregatirilor pentru nunta si luna de miere.

Anunturile de nunta se gasesc in ziarele locale sau sunt primite de catre cunoscuti prin posta dupa ce un cuplu s-a casatorit. Informatia inclusa de obicei intr-un anunt de nunta este reprezentata de numele si prenumele mirelui si miresei si de data si locatia ceremoniei de nunta. Daca cel care a platit pentru nunta a fost unul dintre parintii cuplului, pe anuntul de nunta se va gasi si numele sau.

Nu toate cuplurile tin cont de acest protocol, iar anuntarea nuntii nu are loc. Daca un cuplu a invitat la nunta toate persoanele cu care sa vrea sa impartasesca acest moment important, atunci nu exista niciun motiv pentru care sa trimita anunturi de nunta separate catre persoanele mai putin apropiate. Trimiterea anunturilor de nunta este necesara in cazul in care un cuplu doreste sa informeze rudele mai indepartate si alte cunostinte care nu au fost invitate la nunta, de faptul ca nunta a avut loc.

Deasemenea exista si cazul in care un cuplu decide sa “fuga” si sa se casatoreasca in secret, departe de familie si prieteni. In cazul acesta este necesar ca anuntarea nuntii sa aiba loc, pentru a-i informa pe toti cei care nu au fost prezenti. Anuntarea nuntii nu este o necesitate, ci un gest de curtoazie daca un cuplu are o nunta traditionala alaturi de familie si prieteni. Pentru a respecta tema unei nunti, la realizarea anunturilor de nunta se folosesc de obicei aceleasi culori si acelasi stil de scris ca in cazul invitatiilor de nunta.

anunt nunta

Desi un anunt de nunta poate servi ca un suvenir sentimental, acesta are si o utilizare practica. De exemplu, daca mireasa si-a schimbat numele de familie, anunturile de nunta sunt o metoda convenabila de a-i informa de aceasta pe colegi, clienti si oricare alte persoane cu care colaboreaza in domeniul sau profesional. Anuntul de nunta este de ajutor si atunci cand un cuplu are prieteni numerosi.

Daca acest cuplu s-a casatorit intr-o ceremonie intima la care au participat doar membrii familiei, atunci anunturile de nunta ajuta la economisirea timpului si a energiei cheltuite in cazul in care ar transmite aceasta veste prin intermediul telefonului. Daca doreste, un cuplu poate include si alte detalii in anunturi, cum ar fi poze cu ei, detalii despre luna de miere sau chiar orasul in care vor locui.

Intrucat se obisnuieste ca aceste anunturi sa fie trimise a doua zi dupa nunta, cel mai probabil va fi imposibil pentru cuplu sa le trimita personal. Daca mirele si mireasa nu se pot ocupa de acest lucru, fie ca sunt in luna de miere sau ca pur si simplu sunt prea obositi a doua zi dupa nunta, sarcina trimiterii anunturilor revine domnisoarei de onoare sau cavalerului de onoare.
Un cuplu nu trebuie sub nicio forma sa trimita anunturi de nunta prin care sa solicite daruri.

Totusi, cei care primesc anuntul de nunta pot sa trimita un cadou cuplului, daca asta doresc. Nu se considera impolitete daca alegi sa nu trimiti un cadou cuplului, iar daca vrei, poti doar sa le trimiti o felicitare prin care sa le urezi toate cele bune. In ceea ce priveste noul cuplu, sarcina lor nu se incheie cu trimiterea anunturilor de nunta. Acestia trebuie sa trimita apoi o felicitare de multumire atat celor care le-au trimis cadouri, cat si celor care le-au trimis doar felicitari.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.