DiverseHoroscop - adevăr sau mit?

Horoscop – adevăr sau mit?

Am ajuns sa scriu despre horoscop – adevăr sau mit pentru că mereu am spus că țara asta e plină de oameni superstițioși. Oameni care respectă fel de fel de tradiții, indiferent dacă știu ce reprezintă sau nu. Sunt zile în care nu e bine să speli și zile în care nu e bine să faci curat, indiferent dacă au o anumită culoare în calendarul bisericesc sau nu. Nu e bine să faci diferite lucruri și să te întâlnesti cu anumite personaje, de la preot, la pisica neagră. Apa pare să joace și ea un rol important în fel de fel de superstiții: îți iese cu plin sau cu gol, mai ceva ca la Campionatul Mondial de Fotbal.

Din seria asta lungă de superstiții face uneori parte și ideea de horoscop – adevăr sau mit. Nu e bine să ai un partener in zodia Gemeni, dacă tu ești în zodia Gemeni. Și așa mai departe. Chestia asta duce la fel de fel de momente penibile, ca ăla în care prietenul tău o întreabă pe prietena ei ce zodie e. Pentru că da, uneori nu contează cât de inteligentă e tipa, dacă e frumoasă și deșteaptă și devreme acasă. Totul e pierdut dacă nu se aliniază astrele, nu?

De-asta am decis să scriu câteva cuvinte despre horoscop, așa cum îl văd eu.

În primul rând, trebuie să vă spun ce-am auzit de la o femeie bătrână, mai înțeleaptă ca mine. Tanti asta spunea că lucrurile în care tu crezi capătă putere. Că nimic nu te poate atinge dacă nu crezi în acel ceva. Eram mic pe vremea aia și vorbele ei au sunat a superstiție și paranormal și alte chestii oculte. Dar, pe măsură ce a trecut timpul, am realizat nu doar că avea dreptate, dar și că toată chestia asta se aplică în fiecare aspect al vieții noastre.

Dacă nu ai încredere în tine, nici succes n-o să ai. Dacă nu ai încrederea necesară să părăsești un domeniu pentru altul, să mergi mai departe atunci când situația e nepotrivită… Rămâi pe loc. Și, indiferent care e locul ală, n-o să fie bine. Pentru că tu crezi și că e nepotrivit și că nu poți mai mult. Așadar, vorbele alea de demult sunt pline de înțelepciune, dacă treci peste „ocult”.

Deci, horoscop – adevăr sau mit?

V-ați putea întreba ce legătură are paragraful de mai sus cu horoscopul. Păi, e destul de simplu. Dacă tu crezi în zodii, dacă ai impresia că o femeie e nepotrivită ca prietenă sau iubită, fiindcă s-a născut pe cutare dată… așa și e. Fiindcă orice ar face persoana aia, tu deja o consideri nepotrivită. Și te comporți în consecință. Valabil și invers și valabil pentru orice e legat de horoscop. Dacă citești horoscopul și afli că octombrie 2019 va fi o lună proastă, cea mai nasoală perioadă din viața ta, plină de tot felul de întâmplări nefericite, așa te vei și raporta la luna aia. Vei porni la drum cu frică de viitor, nu cu încredere și entuziasm.

Și nu, nu cred că energia ta îți influențează destinul. Nici că gândirea pozitivă poate vindeca cancerul. Dar știu că atitudinea contează. Și că un om cu zâmbetul pe buze are mult de câștigat. Deci, indiferent dacă crezi sau nu în horoscop, dacă te face să-ți pierzi zâmbetul și încrederea, sigur o faci greșit.

Horoscopul și părțile lui bune

Am spus cam tot ce era de spus la negativ despre horoscop. Și, ca orice lucru aflat dincolo de experiența noastră, recomand ca horoscopul să fie privit cu o sprânceană ridicată. Măcar la început, până înțelegem conceptul și învățăm să ne păzim de tot felul de șarlatani, dar și de site-uri care vor să facă trafic pe spinarea persoanelor credule. Acestea fiind zise, există și câteva aspecte pozitive ale astrologiei.

În afară de faptul că te apropie mai mult de stele, horoscopul te poate ajuta să înțelegi diferite tipologii umane. Se știe deja că avem nevoie de tipare, pe care mintea noastră le folosește zi de zi pentru a înțelege mai bine realitatea. Oricât de ciudat sună, horoscopul poate să te ajute să-ți formezi niște tipare rapid și ușor. În fond, zodiile de „foc” definesc, de fapt, temperamentele colerice și o serie de defecte precum impulsivitatea. Dar și o serie de calități. Iar dacă n-ai făcut psihologie la școală și gândul de a citi nu te dă pe spate, e și horoscopul o soluție. Plus că orice te apropie de stele vine cu o doză de originalitate și romantism.

Voi cum vă raportați la horoscop – adevăr sau mit?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.