Relații de familieCum pot fructele bogate în proteine să susțină energia și prevenirea bolilor?

Cum pot fructele bogate în proteine să susțină energia și prevenirea bolilor?

Atunci când programul este încărcat, sarcinile par copleșitoare și stresul devine constant, alegerea unor opțiuni alimentare sănătoase nu mai este întotdeauna o prioritate. Tocmai de aceea, pregătirea din timp a unor gustări simple și hrănitoare poate face diferența. Dacă vrei câteva sugestii rapide pentru pauzele de la birou, iată câteva variante de gustări proteice, gustoase și ușor de luat cu tine la serviciu.

Una dintre cele mai la îndemână soluții o reprezintă fructele – dar nu toate au aceeași valoare nutritivă. Unele fructe oferă mai multe proteine decât altele și, de obicei, cele care conțin semințe comestibile, precum guava sau fructul pasiunii, sunt printre cele mai bogate.

Un smoothie din fructe proteice îți redă energia, îți aduce un plus de vitamine și de minerale și îți completează chiar și aportul de proteine.

O cană de avocado are 4,6 g proteine

Pe lângă faptul că furnizează o cantitate bună de proteine, avocado este bogat în grăsimi benefice pentru organism. Avocado are acizi grași care pot înlocui grăsimile alimentare și care protejează sănătatea cardiovasculară prin reducerea colesterolului.

Acest aliment poate fi consumat într-o varietate de moduri. El are 73% apă, fibre, carotenoizi, antioxidanți care protejează vederea și întăresc sistemul imunitar.

În plus, avocado aduce un aport semnificativ de vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, folați, vitamina K și minerale precum magneziu, potasiu. O porție de 100 g de avocado are 2 g proteine și acoperă o parte semnificativă din necesarul zilnic de nutrienți.

Avocado este destul de sățios, reduce nevoia de a mânca în exces, ajută în prevenirea diferitelor boli.

Rodiile au proteine, antioxidanți și compuși polifenolici

Semințele de rodie numite arile au proteine, sunt suculente și au gustul dulce-acrișor. Rodia are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și ajută în caz de dureri articulare. Ea combate anemia și ajută în prevenirea cancerului de colon, de sân, de prostată și de plămâni.

100 g de kiwi oferă 2 g proteine

Kiwi este considerat de mulți un fruct, are proteine, vitamina C, E și K, conține potasiu. Consumul frecvent de kiwi susține digestia și poate reduce simptomele constipației și ale sindromului de colon iritabil.

Guava are proteine

Guava are puține calorii, este bogată în antioxidanti precum flavonoide, carotenoide si polifenoli. Acest fruct are proteine, mai mult potasiu decât o banană, mai multe fibre decât ananasul și de 4 ori mai multă vitamina C decât o portocală.

O banană de dimensiuni medii are 1,3 g proteine

Banana are un conținut ridicat de potasiu, sprijină sănătatea musculară și circulația sanguină. Acest fruct are antioxidanții care contribuie la protecția sistemului cardiovascular și nervos.

Jackfruits bogat în proteine

Acest fruct proteic are o aromă tropicală, un conținut ridicat de fibre, ajută la menținerea unui microbion sănătos și la prevenirea afecțiunilor digestive. Este bogat în proteine, fibre, vitamine esențiale (A, C, B), dar și în minerale – precum magneziu, fier, potasiu, calciu și mangan. Consumul de jackfruits susține sănătatea oaselor, a ochilor și a inimii.

Fructul pasiunii este bogat în proteine

Acest fruct exotic, delicos are un conținut semnificativ de proteine și un gust dulce-acrișor. Prin conținutul bogat în fibre, el îmbunătățește peristaltismul intestinal, aducând multe beneficii tractului gastrointestinal. Acest fruct are bromelină – care este o enzimă ce stimulează digestia și ajută la absorbția nutrienților. Prin efectul diuretic aduce beneficii rinichilor și ajută în prevenirea formării pietrelor la rinichi.

Fructul pasiunii are vitamina C, crește imunitatea organismului, are vitamina A, astfel îmbunătățește vederea și sănătatea ochilor. Prin conținutul de flavonoide, acest fruct ajută la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățește circulația sângelui, normalizează metabolismul colesterolului, reduce tensiunea arterială și previne dezvoltarea aterosclerozei.

Un grapefruit de mărime medie are 1,6 g proteine

Acest fruct se remarcă prin aportul ridicat de vitamina A și C, compuși antioxidanți și antiinflamatori. În plus, grapefruitul are compuși bioactivi cu acțiune antimicrobiană, taninuri, saponine, flavonoide, care ajută în combaterea infecțiilor gastrointestinale, urinare, cu E. coli, Salmonella typhimurium și Staphylococcus aureus. Acest fruct are antioxidanți cu acțiune anticancerigenă, poate ajuta în prevenirea apariției cancerului de piele, de colon și de sân.

Consumul de grapefruit ajută la stimularea imunității organismului, reducerea inflamației, recuperarea după gripă și răceală, prevenirea riscului de boli infecțioase și inflamatorii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.