Relații de familieLipsa de somn îți poate cauza depresie și alte afecțiuni, poate fi...

Lipsa de somn îți poate cauza depresie și alte afecțiuni, poate fi cel mai mare dușman al tău!

Se spune că somnul de calitate este important pentru a avea o viață mai fericită. El este important pentru sănătatea fizică și mintală și pentru starea interioară de bine. Orice om are nevoie de un program de somn, pentru a se simți mai bine și mai plin de energie.

Foarte important este somnul REM, care este necesar unui om ca să facă față emoțiilor. Somnul profund ajută la stocarea informațiilor, adică este un somn foarte important pentru creier, în care informațiile sunt rezumate și stocate în locurile potrivite.

Pentru a avea o stare bună de sănătate, oamenii au nevoie să doarmă suficient noaptea. Cei care fac anumite activități până noaptea târziu, pot avea anumite probleme de sănătate din cauza deficitului de somn. Ei trebuie să înțeleagă un lucru simplu – acela că noaptea este pentru a dormi.

Lipsa de somn poate cauza depresie! Nu dormi mai puțin de 5 ore pe noapte!

Conform unui studiu realizat recent, somnul este foarte important în prevenirea depresiei la oameni. Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că lipsa de somn poate accentua simptomele de depresie. Ei sugerează că oamenii care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte au cu 2,5 ori mai multe șanse de a suferi de stări depresive. În plus, cei cu depresie au cu o treime mai multe șase de a se trezi noaptea, de a avea un somn mai scurt.

Depresia afectează starea emoțională a oamenilor!

În ziua de astăzi, sănătatea mintală a oamenilor este în pericol. Potrivit psihoterapeuților, războiul în sine, dar și știrile negative afectează starea psihică a oamenilor. Războiul provoacă depresie, anxietate și alte tulburări mintale la oameni, care par a fi greu de gestionat. Potrivit experților în sănătate, oamenii ajung să sufere de anxietate, furie, ură, oboseală, apatie, etc. Toate evenimentele și știrile negative le provoacă stres, multă tensiune, iar psihicul oamenilor începe să cedeze. Ei nu mai găsesc fericirea în nimic, se simt vinovați, nu se mai pot odihni și chiar suferă de insomnie.

Psihoterapeuții oferă sfaturi oamenilor care s-au confruntat cu afecțiuni psihice din cauza războiului. De exemplu, Volodymyr Stanchyshyn a scris o carte numită „Emotional swing of war”, în care a prezentat emoțiile ucrainenilor afectați de război.

Oboseala exagerată și epuizarea

Mulți oameni se simt obosiți din cauza ritmului agitat de viață și astfel au diverse boli și stări intense de oboseală. Factorii care duc la epuizare și oboseală intensă sunt și anumite aspecte negative legate de stilul de viață, dar și bolile fizice și afecțiunile psihice.

De exemplu lipsa de somn, când dormi mai puțin de 5 ore pe noapte, sau suprasolicitarea, stresul, consumul de alcool, luarea unor medicamente sedative sau antidepresive reprezintă factori care duc la epuizare, oboseală și au legătură cu un stil de viață nesănătos. Astfel de obiceiuri trebuie schimbate, astfel se poate îmbunătăți sănătatea.

A dormi bine este unul dintre aspectele importante și determinante ale calității vieții. Prin somn se reface energia organismului, se îmbunătățesc funcțiile cognitive. Pentru a fi mai fericit contează să înțelegi că relația dintre somn și sănătatea mintală este crucială și să ai un program bun de somn.

Somnul de calitate întărește imunitatea, ajută la regenerarea celulelor și a țesuturilor, previne dezvoltarea bolilor cronice. Cu cât ai un somn mai sănătos, cu atât îți poți menține mai bine sănătatea.

Merită de a sublinia și faptul că insomnia la oameni poate avea o natură patologică în ziua de azi, mai ales dacă există și alte probleme psihice la aceștia. Unii oameni au afecțiuni care le afectează negativ somnul și sănătatea, le influențează și comportamentul, iar acestea trebuie mai întâi diagnosticate la medic și tratate.

Insomnia este o adevărată problemă în ziua de azi, poate cauza afecțiuni psihice și poate deteriora multe aspecte ale vieții. Insomnia poate cauza anxietate, depresie, ADHD, demență senilă, sindrom de stres, dureri în piept, treziri anxioase și chiar coșmaruri.

O relație bazată pe încredere și iubire te poate scăpa de depresie și anxietate!

Oamenii care jung să sufere de depresie și anxietate nu trebuie să ajungă la disperare, pentru că pot scăpa și de aceste stări psihice negative. Cu calm, ei se pot elibera de panică și se pot depăși pe ei înșiși. Pentru asta este nevoie de voință, trebuie să fie curajoși și să nu se mai gândească la evenimentele negative.

Există câteva soluții simple pentru a ieși din depresie rapid, fără a apela la medicamente și la medici specialiști. Se spune că exprimarea emoțiilor poate ajuta la o eliberare de negativ, la bunăstare. Oamenii care sunt într-o relație au avantajul de a fi susținuți și încurajați pentru a-și depăși depresia și anxietatea și asta contează enorm.

Indiferent de ce problemă de sănătate ai, a spune despre asta familiei poate ajuta. De pildă, în caz de depresie și anxietate există tratamente care se pot aplica, astfel se poate îmbunătăți starea de sănătate. În cazul în care depresia se ascunde, boala va continua să avanseze în tăcere, iar asta va afecta și fericirea ta și a celor din familie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.