Părinți și copiiMarsupiul ergonomic pentru bebe, soluția pentru confort sporit și poziție corectă

Marsupiul ergonomic pentru bebe, soluția pentru confort sporit și poziție corectă

Deși căruciorul rămâne principalul mijloc de transport, marsupiul ergonomic pentru bebe a devenit în ultimii ani un accesoriu care a câștigat tot mai multă popularitate în rândul părinților.

Port bebe-ul a devenit un aliat de nădejde la micile plimbări de zi cu zi, la întâlnirile cu cei dragi, în drumețiile de la final de săptămână și chiar în vacanțe. Descoperă în continuare ce este un marsupiu pentru bebe, care sunt avantajele pe care le oferă, dar și principalele criterii de selecție după care să te ghidezi.

Marsurpiu pentru bebe – ce este mai exact?

Marsupiul pentru bebe este o modalitate confortabilă pentru transportul bebelușilor. Acest sistem de purtare este extrem de apreciat de părinții activi, mereu în mișcare, care își doresc să îl țină pe cel mic cât mai aproape de ei.

Nu orice model de port bebe de pe piață este potrivit pentru bebeluși, de aceea specialiștii recomandă achiziționarea unuia ergonomic. Cu ce se deosebește acesta de un accesoriu de purtare obișnuit? Ei bine, marsupiul ergonomic îi asigură micuțului o dezvoltare armonioasă, menținându-l într-o poziție corectă din punct de vedere ortopedic. O poziție sănătoasă în sistemul de purtare înseamnă că genunchii bebelușului sunt mai sus decât fundul, formând un M între șold, femur și tibie (poziția broscuță). Bebelușul trebuie poziționat întotdeauna spre mamă ori tată, nu cu fața spre lume, astfel încât capul și coloana vertebrală să fie susținute adecvat.

Marsupiile ergonomice pot fi reglate și adaptate în funcție de greutatea și vârsta bebelușului, astfel că reprezintă o investiție sigură pentru orice părinte.

Beneficii de care te bucuri când folosești un marsupiu ergonomic pentru bebe

Un marsupiu ergonomic pentru bebe oferă o mulțime de avantaje pe care trebuie să le cunoști înainte de a face această achiziție.

Port bebe-ul este un accesoriu de purtare care asigură o dezvoltare armonioasă din punct de vedere fizic, dar și emoțional. Purtarea în poziție verticală contribuie la dezvoltarea mai rapidă a musculaturii de la nivelul capului și al gâtului. În plus, prichindelul se va simți confortabil, alintat și în siguranță atunci când este atât de aproape de părinți.

Studiile arată că sistemul de purtare este un camarad de încredere și pentru tratarea colicilor și stimularea digestiei. Masarea abdomenului în timpul mersului îl ajută pe micuț să elimine gazele intestinale și să evite refluxul, astfel că va plânge mai puțin.

Prin folosirea unui marsupiu ergonomic poți evita simplu chinul cu adormitul celui mic. Plimbările în aer liber sunt adevărate momente de răsfăț pentru el, dar care îl și obosesc, astfel că puiul de somn nu va lipsi din program.

Pe lângă faptul că întărește conexiunea mamă-copil, port bebe-ul contribuie și la o alăptare discretă atunci când ești în public.

Printre beneficiile pe care le oferă un marsupiu se numără și lejeritatea și confortul oferite părinților. Le permite să aibă mâinile libere, astfel că pot să meargă la cumpărături, pot să citească ori să desfășoare alte activități. Mai mult de atât, acest sistem de purtare este perfect și pentru călătorii.

Mai trebuie menționat și faptul că un port bebe este ușor de depozitat, montat și transportat, așa că va deveni indispensabil în familia ta.

Port bebe – cum alegi cel mai bun produs

Odată ce ai descoperit mulțimea de beneficii pe care o oferă un port bebe, cu siguranță dorești să afli și cum te asiguri că achiziționezi cel mai bun produs pentru tine și cel mic.

Iată în continuare câteva cerințe pe care le respectă un marsupiu de calitate:

  • siguranță – produsul are bază ergonomică pentru confort și poziție corectă. Centura de prindere trebuie să fie reglabilă și sigură;
  • confort – materialele din care este confecționat produsul sunt moi, astfel încât să nu cauzeze disconfort micuțului, dar nici părinților;
  • libertate în mișcare – produsul trebuie să fie ușor de montat și purtat. Dacă simți disconfort de la prima probă, deși l-ai montat corect, atunci înseamnă că nu este modelul potrivit.

Odată cu consultarea acestui ghid, ai făcut un pas important în alegerea celui mai bun marsupiu ergonomic. Urmează sfaturile oferite și sarcina alegerii unui produs de calitate va fi chiar ușoară.

Sursa foto: unsplash.com

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.