Timp liberCum să planificați un weekend distractiv cu familia, vara aceasta?

Cum să planificați un weekend distractiv cu familia, vara aceasta?

Vara este anotimpul cel mai bun pentru excursii. În timpul verii pot fi făcute mici escapade de weekend, în diferite zone din țară, mai ales că nopțile sunt mai călduroase și toate drumurile sunt deschise. Prin urmare, acum este momentul să planificați un weekend într-o regiune frumoasă, cum ar fi de pildă: Bicaz și Lacul Roșu.

De-a lungul anilor, am observat că această zonă este potrivită pentru organizarea de excursii mai scurte (mai ales la începutul sezonului de vară) și este perfectă pentru a petrece un weekend de vară cu familia. Aici, pe valea Bicazului te poți bucura împreună cu familia de aerul curat, de peisajul de-a lungul pârâului și minunatele chei ale văii.

Lacul Roșu este numit și Lacul Ghilcoș

Lacul Roșu este o bijuterie ascunsă la poalele Muntelui Hășmașul Mare și deci, o escapadă de weekend aici, cu familia, poate fi o decizie excelentă.

Cheile Bicazului sunt impresionante, iar vara simți răcoarea undelor pârâului, mai ales dacă decizi că mergi la pas pentru a vedea mai bine frumusețea zonei. Aici sunt și restaurante cu o gastronomie bogată, românească, unde se pot servi preparate tradiționale delicioase. Zona este cunoscută ca o destinație culinară excelentă, după cum arată și recenziile turiștilor care au venit în acest loc.

Cunoscute pentru pereții de stâncă uriași care străjuiesc semeț valea, pe ambele ei părți, Cheile Bicazului sunt considerate neasemuit de frumoase. Această zonă este, de asemenea, populară printre iubitorii de munți, care în această zonă par că s-au apropiat. Pereții lor înalți de piatră țin umbră apei pe care Bicazul o duce vijelios devale.

Pentru a ajunge la Cheile Bicazului este relativ ușor, mai ales cu mașina personală. O altă opțiune pentru a ajunge în zonă este cu autocarul, cum ar fi de exemplu în excursii organizate în grupuri de turiști, cu un număr minim de 25 de persoane.

În această zonă mirifică, Lacul Roșu este situat în amonte de Cheile Bicazului și oferă un peisaj splendid. Lacul Roșul are suprafața de 13 ha, adâncimea de 12,5 m și face parte din categoria lacurilor de baraj natural. Acesta are un farmec deosebit creat de mulțimea trunchiurilor goale ale brazilor de odinioară. Acestea ies din apă și completează imaginea Micului Zurad care se reflectă în oglinda apei lacului. Numele acestui lac provine de la gresia roșie terțiară, care a fost transportată de râul Roșu și a vopsit astfel o parte din împrejurimile până la acest lac. În apă există și o cantitate mare de aluviuni care au fost mânate aici de pârâurile afluente – Licas, Roșu, Oii și Ghilcoș.

Mersul pe jos este o activitate potrivită pentru copii în weekend

În zonă, copiii pot face fotografii minunate cu splendidul peisaj creat de munți, pădurea de brazi, cheile impresionante și stațiunea Lacul Roșu. Aici copiii pot face drumeții grozave, în munți și la cabanele de la poalele munților, care îi așteaptă apoi la o îmbietoare odihnă.

Mersul pe jos este o activitate potrivită pentru copii și este recomandată cât mai frecvent, mai ales în weekend. Prin această activitate se obțin foarte multe beneficii pentru sănătate. Experții spun despre mersul pe jos următoare:

  • Este foarte sănătos, crește rezistența organismului
  • Are un efect pozitiv asupra sănătății fizice și psihice
  • Îmbunătățește agilitatea, flexibilitatea, starea interioară pozitivă
  • Este o activitate plăcută, care induce o stare de bine și de sănătate
  • Stimulează imaginația, crește motivația, încrederea în sine, curajul și puterea de concentrare
  • Încurajează distracția, mișcarea, dorința de a explora natura, plăcerea de a te bucura de aer liber și de a explora diferite zone sau de a cutreiera munții
  • Crește pofta de mâncare, face bine creierului
  • Îmbunătățește dezvoltarea capacității fizice și motorii
  • Ajută la oxigenarea creierului și a întregului organism
  • Combate sedentarismul, plictiseala, tristețea, depresia
  • Elimină stresul, anxietatea, tensiunile nervoase
  • Îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, sănătatea inimii și a plămânilor.

Echipamentul potrivit

Vara este anotimpul cel mai favorabil pentru excursii sau drumeții, fie ele mai lungi sau mai scurte. Dacă excursia nu depășește un weekend, atunci nu trebuie un bagaj foarte mare, pentru că echipamentul este mai redus. Contează ca rucsacul să aibă lucruri necesare pentru drum (ex. alimente, fructe, gustări și băuturi), iar echipamentul să includă încălțăminte și îmbrăcăminte sport adecvate, pentru o astfel de excursie.

La munte este necesar un echipament foarte bun, cu încălțăminte sport, pantaloni, tricouri, geacă, etc. Pentru excursii mai lungi, cum ar fi acelea de o săptămână, echipamentul trebuie să fie mai complet și alcătuit cu atenție.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.