Părinți și copiiInfuzia de trandafir calmează migrenele, stările de anxietate și depresie

Infuzia de trandafir calmează migrenele, stările de anxietate și depresie

Mulți oameni iubesc trandafiri, însă nu toți cunosc beneficiile acestora pentru sănătate. Există în jur de 300 de soiuri comestibile de trandafiri, unele sunt mai dulci, altele puțin mai amare. De la trandafiri se folosesc petalele și mugurii, care au arome și proprietăți deosebite.

Infuzia din petale de trandafir este parfumată, are efecte tămăduitoare, este un antioxidant puternic, oferă avantaje terapeutice și de bunăstare pentru starea psihică. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare.

Petalele de trandafir se folosesc în medicina populară în sirop, ceai, infuzie, dulceață și macerat. Uleiul esențial din trandafir se utilizează în aromaterapie și în produse cosmetice, parfumuri, lumânări parfumate, uleiuri de masaj, amestecuri pentru difuzoare și altele.

Trandafirul ajută în tratamentul unor afecțiuni și stări psihice

Infuzia de trandafir este excepțională pentru alungarea insomniei, a stărilor de anxietate și depresie. Deși nu are cofeină (precum ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul negru), această infuzie te face să te simți mai bine, mai odihnit, împrospătat și plin de energie. Petalele de trandafir au vitamine (A, B, C, D), antioxidanți polifenoli, derivați fenolici, uleiuri volatile, nerol, zaharuri, tanini, acid galic, citronellol.

Infuzia din petale de trandafir se realizează astfel:

  • Se pot folosi petale proaspete sau petale uscate de trandafir
  • Se adaugă o mână de petale de trandafir la un litru de apă clocotită
  • Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se bea.

Gustul acestei infuzii este delicios. Poți face infuzia cât de concentrată dorești. Cert este că ea ajută în tratamentul depresiei și altor stări psihice neplăcute.

Infuzia din petale de trandafir este foarte bună în combaterea anxietății și în plus este și ieftină. Poți cumpăra petale de trandafir din piață în luna iunie și apoi le pui la uscat, pentru a le folosi la infuzie ori ceai, pe tot parcursul anului. Infuzia este super ieftină comparativ cu diverse medicamente pentru anxietate și depresie (care au și efecte secundare).

Unii oameni cultivă trandafiri de dulceață în curtea casei și apoi, când aceștia înfloresc, îi pot utiliza la infuzie sau la ceai. Este foarte plăcut să iei câteva petale de trandafir proaspete și să le arunci într-un pahar cu apă fierbinte și astfel să obții o infuzie rapidă și minunată. Aceasta are un efect fantastic asupra stării psihice, după ce o bei te vei simți mult mai bine, mai plin de energie.

Beneficii

Dacă ai probleme cu somnul sau nopți nedormite, este timpul să folosești infuzia de trandafir înainte de a merge la somn, pentru efectul ei calmant și relaxant. Această infuzie calmează simptomele multor boli și afecțiuni, deci merită încercată.

Infuzia de trandafir – alte avantaje:

  • Are proprietăți tonifiante, calmante, cicatrizante, aromatizante
  • Conține vitamine (A, B, C, D)
  • Are polifenoli ca la ceai verde – antioxidanți care previn procesul de îmbătrânire prematură a organismului
  • Ajută în relaxare, tratează disfuncția sexuală
  • Combate infecțiile cu E.coli și alte bacterii, ajută în ameliorarea afecțiunilor intestinale
  • Este un bun probiotic, antimicrobian, ajută în relaxarea musculară
  • Scade numărul de lipide din organism
  • Are proprietăți antivirale grozave, deci este bine să bei câte o cană de infuzie de trandafir zilnic
  • Promovează un somn odihnitor, este un bun sedativ și un super relaxant pentru stările de nervi
  • Are proprietăți antioxidante puternice
  • Ajută în prevenirea cancerului pentru că are compuși antioxidanți anti-cancer
  • Este un bun diuretic, combate retenția de lichide din organism
  • Poate ajuta în ameliorarea afecțiunilor respiratorii, dermatologice, digestive, ginecologice, neurologice
  • Este un bun decongestionant, ajută în caz de diaree, tulburări gastro-intestinale, tulburări menstruale
  • Ajută la hidratarea organismului și astfel îmbunătățește aspectul pielii, combate oboseala, durerile de cap și crampele musculare
  • Calmează migrenele și alte dureri, anxietatea, depresia și alte stări negative
  • Este un bun antiviral, antiinflamator și antibacterian
  • Are efect liniștitor, calmează stările de nervi și irascibilitate
  • Ajută în tratamentul astmului bronșic, reduce procesele inflamatorii și stresul oxidativ.

Infuzia din petale de trandafir este cu adevărat minunată, are o aromă plăcută și o culoare frumoasă. Trandafirii roșii de dulceață sunt parfumați, ei difuzează în apă și petalele devin apoi albe. Prin infuzare, se obține un preparat grozav cu proprietăți vindecătoare pentru organism.

Alte avantaje

Infuzia de petale de trandafiri ajută și la scăderea în greutate deoarece stimulează metabolismul. Prin consumul a 500 ml de apă pe zi, se crește metabolismul cu 30%, spun cercetătorii. Dacă bei infuzie de trandafiri înainte de masă, ai o senzație de sațietate și mănânci mai puțin. Astfel se poate reduce numărul de calorii și se poate slăbi.

Poți utiliza petalele de trandafir și la realizarea unor creme sau unguente, care ajută în tratamentul problemelor dermatologice, cum ar fi: eczeme, psoriazis, arsuri solare și alte probleme ale pielii. Cataplasmele din petale de trandafir ajută la vindecare rănilor minore, ele se aplică direct pe zonele cu probleme.

Petalele uscate de trandafir pot fi introduse și în apa de baie. Ele au efect astringent, liniștitor, vindecător, reduc inflamațiile pielii. Infuzia este bună și pentru păr, elimină mătreața și mâncărimea scalpului, îmbunătățește aspectul părului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.